Nagyabonyban is emlékeztek a márciusi ifjakra

A Dunaszerdahely melletti községben pénteken késő délután emlékeztek meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 171. évfordulójáról. A község központjában két évvel ezelőtt felállított kopjafa megkoszorúzása után a kultúrházban került sor az ünnepi műsorra. 

Nagyabonyban is emlékeztek a márciusi ifjakra
A szerző felvételei - további fotókért kattints!

A kopjafánál Németh Máté szavalatával vette kezdetét a megemlékezés, majd a helyi szervezetek, illetve Nagyabony község önkormányzatának és a szomszédos Hodos község önkormányzatának koszorúi is az emlékmű lábához kerültek. A két község vezetőjének koszorúzása ismét egy újabb láncszem az önkormányzataik közös együttműködésében. A zord, esős időjárás ellenére is szép számban megjelent érdeklődők a Himnusz eléneklése után átvonultak a kultúrházba, ahol kezdetét vette az ünnepi műsor.

Gányovics Júlia nagyabonyi polgármester asszony köszöntője után a helyi Csillagfürt népdalkör műsora következett, ezt Németh Máté és Németh Levente néptáncprodukciója követte, akiket Varga Ágoston Zaránd kísért hegedűn. A sort Nagy Gréti énekes produkciója után Gróf Alexandra és Simon Attila énekes-gitáros műsora folytatta. A megemlékezés zárásaként az érdeklődők meghallgathatták Molnár Tibor előadását Petőfi Sándorról, melyet szavalatokkal és hegedűszóval tarkítottak. A szavalatokat Németh Angéla, a helyi iskola igazgatónője, valamint Kelemen László, Németh Levente és Orbán Péter (nyugalmazott iskolaigazgató) adták elő.

 

(alsa)