Nagyabonyban meghatározó társadalmi erő a sportszervezet

2019. február 10. - 18:40 | Sport

Évértékelő közgyűlést tartott a NAFC, a Nagyabonyi Futball Club.

Nagyabonyban meghatározó társadalmi erő a sportszervezet
Lelkes Vince felvételei - további képekért kattints!

A helyi kultúrházban Varga Tibor elnök közel 80 tagtársa előtt összegezte az elmúlt esztendő történéseit. A tisztségviselő kiemelte: a Szlovák Labdarúgó Szövetség, illetve a települési önkormányzat segítségével a futballpályán lelátók épültek, sportnapot rendeztek a gyermekeknek, társzervezői voltak a községi folklór fesztiválnak, főszervezői a hagyományos szilveszteri bálnak.

Nagyabonyban meghatározó társadalmi erő a sportszervezet. A felnőtt labdarúgók a Nyugat-szlovákiai Kerületi Bajnokság V. ligájában tavaly dobogós helyezést értek el, a 2018/2019. versenyév őszi idényét 30 ponttal az előkelő 4. pozíción zárták. A csapat 15 mérkőzéséből 9-et megnyert, 3-szor döntetlenezett és 3 vereséget szenvedett, gólaránya 36:13. A dunaszerdahelyi területi bajnokságban a NAFC két diákegyüttest szerepeltet.

A téli felkészülést január derekán kezdték el. Bognár Péter edző tizennyolc fős kerettel végzi az alapozást. Eltávozott a klubból Peter Foťko kapus (Nová Baňára igazolt), Michal Hrazdílek (letelt vendégjátéka, s visszatért Hodosba), Sztojka János (Nyárasdra távozott). Új szerzemények: Izsmán Árpád (Hodos), Ollé Péter (Nagymegyer), Tamás Dominik (Csiliznyárad), Nagy Dávid (DSC Dióspatony).

A NAFC vezetői karának, játékosainak, szurkolóinak, továbbá a szülőknek és a támogatóknak Gányovics Júlia polgármester mondott köszönetet. Bejelentette, hogy a 2019. esztendőben a község fejlesztési tervében helyet kapott egy multifunkciós műfüves kispálya tervdokumentációjának kidolgozása.

Az ünnepélyes keretek között megtartott évzáró-összejövetel közös vacsorával végződött.

(lel)

Címkék: évzáró, Nagyabony, NAFC