Nagyfödémesen a hatodik választási ciklusára készülő Gőgh Ferenc ellenfele az Aupark volt menedzsere

Amikor Albár esetében említettük, hogy az ottani polgármester azon kevesek egyike, akit az MKP és a Híd is a kezdetektől támogat, akkor elmondható, hogy ez ugyanígy igaz Nagyfödémesre.

 

Nagyfödémesen a hatodik választási ciklusára készülő Gőgh Ferenc ellenfele az Aupark volt menedzsere
Forrás: Ulany.sk

Ing. Gőgh Ferenc 55 éves, és ebből már 20 évet töltött a Galántai járás egyik legnagyobb községének élén. A településnek ma hozzávetőlegesen 4300 lakosa van, ami elég nagy szám, figyelembe véve, hogy Bősnek csak ezerrel több, és már város.

Gőghnek az utóbbi három helyhatósági választás mindegyikén akadt több ellenfele is, de egyik sem tudta megszorongatni. 2006-ban tízszer annyi (1560) szavazatot szerzett, mint a a második, és tizenötször  annyit, mint a harmadik helyezett jelölt. Négy évvel később, immár az MKP, a Híd és az SDKÚ-DS jelöltjeként három ellenfele közül az egyik jelöltre, a független Mikóczi Alojzra leadott szavazatok (545) száma már megközelítette  Gőgh Ferenc választóinak (1107) felét. 2014-ben az MKP és a Híd mellett a Smer járási szervezete is támogatta, ekkor ismét két ellenjelöltje akadt, a második helyen végzett Andrea Suchá viszont alig több mint 320 szavazatot szerzett Gőgh 1217 voksával szemben.

Az elmúlt három választás alkalmával Gőgh Ferenc tehát elfogyasztott hét különböző jelöltet, és ugyan most csak egy jelölt indul vele szemben a 37 éves Halász Jozef személyében, az ő esélyei az minden bizonnyal növeli, hogy Gőgh ellenszavazatai nem osztódnak több felé. Halász korábban az Aupark egy vezető menedzsereként is tevékenykedett, most pedig a Penta csoport ingatlanfejlesztő vállalatánál tölt be igazgatói tisztséget.

Lássuk tehát a jelölteket:
 
Gőgh Ferenc (55, polgármester, MKP-Híd-SaS-OľaNO)
Halász Jozef (37, vagyonkezelési osztályvezető, független)

A 11 tagú képviselő-testületbe idén összesen 21-en próbálnak bejutni. A jelenlegi képviselők közül Sztraka Józsefet és Németh Tibort nem találjuk a jelöltek között. Érdekesség, hogy négyen, akik 2014-ben a Híd jelöltjeként jutottak be, most függetlenként indulnak (Aponyi iveta, Daniš Ildikó, Máriš Zoltán, Winkler Ingrid), míg az MKP esetében egy ilyen jelölt akad (Sercel Kristián). Négyen indulnak az MKP színeiben, közülük egy hölgy, Bózsing Katalin jelenleg is a testület tagja, a Híd pedig két teljesen új jelöltet indít.

Íme:
 
Aponyi Iveta (49, termelési ellenőr, független)
Mgr. Bicsan Sztraka Rita (31, pedagógus, MKP)
PhDr. Borovská Mária (32, elárusítónő, független)
Borovský Ladislav (58, vállalkozó-cukrász, független)
Borovský Zoltán (45, vállalkozó, Híd)
Mgr. Bózsing Katalin (28, jogász, MKP)
Csemez Tibor (42, STK-technikus, független)
Mgr. Daniš Ildikó (45, banki tanácsadó, független)
Hanzel Lajos (61, kultúrreferens, független)
Ing. Horváth Tibor (42, építészmérnök, Híd)
Lencsés Zoltán (50, építésvezető, MKP)
Lipták Kristián (42, technikus, független)
Máriš Zoltán (37, vállalkozó, független)
Nagy Zsolt (40, vállalkozó, független)
Sercel Kristián (34, vállalkozó, független)
Stósz Róbert (50, ügyvezető, MKP)
Ing. Száraz Pál (39, építészmérnök, független)
Tornyai Robert (39, vállalkozó, SaS-OľaNO)
Winkler Ladislav (43, vezető beosztású dolgozó, független)
Mgr. Winkler Ingrid (41, magánóvoda igagzatója, független)
Záhončík Imrich (40, vállalkozó, SaS-OľaNO)

(SzT)