Nagykapos központjában egy ideig még borzalmasabb lesz közlekedni, aztán jóval könnyebb

2021. szeptember 3. - 16:47 | Régió

Körforgalommá alakítják át Nagykapos egyik legforgalmasabb kereszteződés, a tervek szerint ezzel javulni fognak a közúti közlekedés feltételei a nagymihályi járásbeli városban.

Nagykapos központjában egy ideig még borzalmasabb lesz közlekedni, aztán jóval könnyebb
Fotó: Facebook

Petrikán Péter polgármester a TASR hírügynökségnek elmondta, a Fábry utcai kereszteződést, a Dobó teret és a Tolsztoj teret érintő beruházás értéke 345 ezer euró. A területet szeptember 6-án, hétfőn lezárják, az építkezés az év végéig tart.

Petrikán tájékoztatása szerint az önkormányzat kisebb átépítést tervezett, de a szakértői vizsgálatok során kiderült, bővíteni kell a projektet, hogy az új körforgalmon buszok és más nagyobb járművek is áthaladhassanak. „A kereszteződés alatt futó gázvezetéket át kell helyezni, ami tovább növelte a költségeket" - tette hozzá a polgármester. A 345 ezer eurós projektet, a 2019-ben elnyert 180 ezer eurós állami támogatásból és saját forrásból finanszírozza a város.

Az önkormányzat arra figyelmezteti az autósokat, hogy kerüljék el az érintett szakaszt. „Az utak keskenyek, gépjárművekkel nem lehet behajtani erre a területre, mivel a helyszínen munkagépek fognak dolgozni" – olvasható a város honlapján. A forgalmat ideiglenes közlekedési táblákkal terelik el.

(TASR)