Nagykürtösön a Smer és a Szövetség is a jelenlegi polgármestert támogatja

2022. szeptember 9. - 14:28 | Régió

A dél-szlovákiai városban három kihívója lesz a jelenlegi polgármesternek - erről Milena Jakabová, a városi hivatal munkatársa tájékoztatta a TASR hírügynökséget.

Dalibor Surkoš, a jelenlegi polgármester négy évvel ezelőtt a Smer, az SNS és a Híd párt közös jelöltje volt, és tulajdonképpen könnyedén győzni is tudott a választásokon. Több mint 2500 szavazatot szerzett, míg a második helyezet, az SaS és az OĽaNO által támogatott Ondrej Gömöry csupán 731-et. Surkoš egyébként 2006-tól a város polgármestere, a Smer végig, az első két ciklusában pedig még a HZDS is támogatta. Idén a Smer és a Szövetség mellett a nagyobb pártok közül a Sme rodina is mögé állt.

Négy évvel ezelőtti három ellenfele közül egyik sem indul ismét. Idén Jana Ambrošová (független), Peter Rék (független) és Klaudia Vajová (Hlas-SD) indul vele szemben.

A képviselő-testület 16 helyére összesen 53-an pályáznak. Az első (14/5) és a második körzetben (15/5) háromszoros, a harmadik körzetben (24/6) pedig négyszeres a túljelentkezés.

(TASR)