Nagymegyeren, Bősön és a környező falvakban is kinyitnak az iskolák a húsvéti szünet után

2021. április 7. - 07:00 | Régió

A húsvéti szünet után folytatódik a jelenléti oktatás több olyan dunaszerdahelyi járásbeli településen, ahol eddig óvatosabban álltak a nyitáshoz. A járás nagyobbik részén, többek között Dunaszerdahelyen és Somorján is már két hete elindult.

Nagymegyeren, Bősön és a környező falvakban is kinyitnak az iskolák a húsvéti szünet után
Illusztráció - Cséfalvay Á. András

"Fenntartónk határozata értelmében 2021. április 7-től /szerdától/ újra elkezdődik a jelenléti /iskolai/ oktatás az alsó tagozatos diákok számára. Az iskolai klub és az iskolakonyha is a megszokott módon működni fog" - tudatta a szünet előtt a nagymegyeri Bartók Béla Alapiskola.

Ahhoz, hogy a diákok részt vehessenek a tanítási órákon, törvényes képviselőiknek 7 napnál nem régebbi negatív tesztet kell bemutatniuk, amit szerdán reggel az osztályfőnökök ellenőriznek. Emellett ki kell tölteniük a fertőzésmentességről szóló becsületbeli nyilatkozatot. Az iskolában kötelező a védőmaszk viselete, a gyerekeknek viszont nem kell FFP2-es minősítésű maszkokat hordaniuk.

Tudatták emellett, hogy a szülők az iskola épületébe nem léphetnek be, csak az ajtóig kísérhetik gyermeküket, illetve ugyanitt várakozhatnak rájuk tanítás vagy napközi után is.

Ugyanezt közölte tulajdonképpen a bősi Amade László Alapiskola igazgatónője, Sebő Renáta is a Facebookon, itt ugyanakkor csak az egyik szülőtől kérnek negatív tesztet.

Mindkét szülő hét napnál nem régebbi negatív tesztjét kérik a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskolában is. Ez azokra nem vonatkozik, akik átestek a Covid-19-en, nekik viszont egy erről szóló igazolást kell felmutatniuk. Nagy Judit igazgatónő emellett közölte, hogy azon tanulók, akik nem vesznek részt az iskolai oktatásban, kötelesek a tananyagot elkérni és bepótolni.

Mindegyik iskolára érvényes, hogy egy karanténban lévő család gyermeke akkor sem vehet részt a jelenléti oktatásban, ha nincsenek tünetei.

A negatív teszteket illetően még pontosabban fogalmaz az alistáli Corvin Mátyás Alapiskola igazgatónője, Kázmér Éva, aki azt közölte, hogy az alsó tagozatos tanulóval egy háztartásban élő felnőtteknek kell rendelkezniük 7 napnál nem régebbi negatív teszteredménnyel.

"A tanítást nagyon körültekintően, minden decemberben megszokott óvintézkedést betartva indítjuk újra" - tudatta az ekecsi Arany János Alapiskola, mely szintén a húsvéti szünet utáni szerdán kezdi a jelenléti oktatást. Ez többek között azt jelenti, hogy reggel az osztályok külön bejáraton érkeznek, ám itt csak az egyik szülő negatív teszteredményét kell bemutatniuk az osztályfőnöknek. "A csoportok nem keverednek napköziben, étkezés közben és a szünetekben sem" - árulta el Csápai Zsuzsa, igazgatónő.

(parameter)