Nagymegyeren lakásba törtek be, Dunaszerdahelyen autókat fosztottak ki – a rendőrség elkapta a három elkövetőt

2022. szeptember 21. - 14:40 | Régió

A rendőrség eljárást indított három személy ellen, akik lakásba törtek be, illetve autókat fosztottak ki Nagymegyeren, valamint Dunaszerdahelyen.

Nagymegyeren lakásba törtek be, Dunaszerdahelyen autókat fosztottak ki – a rendőrség elkapta a három elkövetőt
Illusztráció (Fotó: TASR)

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 29 éves férfit azzal gyanúsítanak, hogy július elején betört egy lakásba, amíg annak tulajdonosai kirándulni voltak. A fickó tévét, notebookokat, hangfalakat, illetve aranyláncokat, fülbevalókat lopott el. A keletkezett kárt több mint 1600 euróban határozták meg. A tévét és a notebookokat egy másik személyen keresztül 350 euróért adta el egy internetes bazáron. A rendőrök sikeresen visszaszerezték az ellopott készülékeket, és visszajuttatták eredeti tulajdonosának.

Szintén bilincsben végezte egy 39 és egy 47 éves férfi, akik autókat törtek fel Dunaszerdahelyen. A hatóság tájékoztatása szerint egy Fiat Ducato, valamint egy Peugeot Boxer tulajdonosa augusztus 8-án reggel feltörve találta járműveit, amikor munkába igyekezett. A kocsikból fúrógépeket, motorfűrészt, illetve további szerszámokat loptak el több mint 1400 euró értékben. A rendőrök ebben az esetben is megállapították, hogy az egyik elkövető zálogházba vitte a zsákmányokat. Az eltulajdonított tárgyakat visszaszerezték a rendőrök.

Mindhárom férfit kétéves szabadságvesztés fenyegeti.


-para-