A Nagymegyri Futóklub jótékonysági virtuális Mikulás-futásának mérlege: 131 résztvevő, 1162 euró

2020. december 13. - 21:05 | Sport

Idén a koronavírus-járvány miatt miatt sok futás alakul(t) át virtuálisra. Így volt ez a Nagymegyeri Futóklub által szervezett jótékonysági virtuális Mikulás-futás esetében is.

A Nagymegyri Futóklub jótékonysági virtuális Mikulás-futásának mérlege: 131 résztvevő, 1162 euró
A Nagymegyeri Futóklub jótékonysági rendezvényénének résztvevői 1162 euróval járultak hozzá három helybeli mozgássérült kisfiú gyógyításához(Fotók: Facebook)

„Az ötletet még a tavalyi évzárón dobtuk fel. Ez év elején projektírónk talált is egy pályázati kiírást az Appa szervezetnél, a támogatás összege 1000 euró volt. A pénzt jótékony célra kellett felajánlani. Sikerrel jártunk. A járványhelyzet miatt két ízben elhalasztottuk, harmadik nekifutásra azonban sikerült megrendeznünk jótékonysági futásunk virtuális változatát. A Mikulás jegyében sportolással, adakozással teli, örömteli hétvégével tarkítottuk a téli időszakot. A helyszínt, a táv hosszát mindenki erőnléte függvényében választhatta meg. Mivel nem klasszikus versenyt rendeztünk, ezért az időeredményt sem kértük.

A nevezési díj minimálisan 5 euró volt, mely teljes egészében három mozgássérült nagymegyeri kissrác gyógyulását hivatott szolgálni.


A legapróbb futó Nagymegyeren

Nevezni online lehetett, a nevezési díjat, az Appa szervezet számlájára kellett átutalni. Mi folyamatosan frissítettük a nevezési listát, majd a (futó)hétvége után összegeztük az e-mailben vagy üzenetben a futásról készült képet, adatokat. Aki nevezett, utalt és elküldte a futásról a bizonylatot, hamarosan a postaládájában találja az egyedi futóérmet. December 5-én és 6-án délelőtt 10 és délután 3 óra között a nagymegyeri termálfürdő előtti sétányon futottak, kocogtak a helybelieliek és a környékbeliek. Nekik 75 érmet osztottunk ki. A gyermekeket édes meglepetéssel is jutalmaztuk.

A két nap összmérlege: 131 résztvevő, a begyűlt összeg 1162 euró.


Nagymegyeri termálfürdő előtti sétányon egyedi érmek, csokimikulások várták a mozgás szerelmeseit

A nevezési díjat az Appa szervezet a kissrácok kezelésére fordítja. Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárult ahhoz, hogy Zolika, Márk és Kevin arcára mosolyt varázsoljunk. Reméljük, hogy felépülnek, s egyszer majd velünk együtt kocoghatnak, futhatnak. Ez volt az első, de reményeink szerint nem az utolsó jótékonysági akciónk. Úgy tartjuk, együtt minden könnyebb" – tájékoztatta a Paraméter a virtuális futásról Vörös Róbert, a Nagymegyeri Futóklub elnöke.

ái