Nagyon mélyen mérték a Hidat, de a Magyar Közösségi Összefogást is egy különös felmérésben!

2020. január 8. - 15:45 | Belföld

A Median SK november 15. és deceber 23. között végzett, 1112 válaszadó válaszain alapuló felmérése alapján a megbízhatónak tartott ügynökségekhez képest eléggé meredek eredmény jött ki.

Nagyon mélyen mérték a Hidat, de a Magyar Közösségi Összefogást is egy különös felmérésben!
Illusztráció

Ha a múlt év végén tartották volna a parlamenti választásokat, akkor a Smer-SD került volna ki belőlük győztesen a szavazatok 22,5 százalékával. A második helyen az ĽSNS (11,5 százalék), a harmadikon pedig a Za Ľudí (11 százalék) párt végzett volna. Ebben még nincs akkora meglepetés, kivéve talán azt, hogy az első háromban nincs benne a PS/Spolu, melyre egyébként csak a választók 7,5%-a adná a voksát, és még az OĽaNO is megelőzné 9,5%-kal.

Ugyancsak 7,5%-ot érne el a Focus és az AKO ügynökségnél is jócskán bukdácsoló, a parlamenti küszöb környékére mért SaS, és 6,5%-kal jutna be a KDH. A Median SK felmérésén kívül a fent említett pártokon kívül még 5,5%-kal lépné át a bejutási küszöböt a Sme rodina, és épphogy bekerülne 5%-ot szerezve az SNS.

Négy százalékos párt egy sincs, és a 3%-ot is épphogy elérni a felmérés alapján a Magyar Közösségi Összefogás, valamint a Tomáš Drucker vezette Dobrá voľba. A Štefan Harabin-féle Vlasťra a szavazók 2%-a adná voksát, míg a Híd pártot mindössze 1,5% támogatná, amilyen alacsony eredményt Bugár Béláéknak eddig talán senki nem mért.

A felmérés szerint a választási részvétel csaknem 54 százalék lett volna.

(Median/TASR)