Nagyon rossz vége lesz, ha az SNS az ellenzék javaslatát támogatja

A Smer alelnökei szerint ha Szlovák Nemzeti Párt (SNS) parlamenti képviselői támogatják a smeres miniszter, Ján Richter leváltását, akkor végleg felbomolhat a Smer-SNS-Híd kormánykoalíciója.

Nagyon rossz vége lesz, ha az SNS az ellenzék javaslatát támogatja
Robert Fico és Andrej Danko (Fotó: SITA)

"Általánosan érvényes, hogy ha bármely koalíciós párt a parlamentben támogatja egy kormánytag leváltását, akkor az adott koalíciónak vége" - szögezte le Marek Maďarič Smer-alelnök, kulturális miniszter.

A másik Smer-alelnök, Peter Pellegrini kormányfőhelyettes osztja párttársa véleményét. "Úgy gondolom, fatális következményei lennének" - nyilatkozta arról, mivel járna, ha az SNS támogatná az ellenzék javaslatát.

Pellegrini és Maďarič ugyanakkor hangsúlyozták, hogy egyelőre nincs valóságalapja annak az információnak, miszerint a nemzetiek valóban támogatnák Ján Richter leváltását a parlamentben. Sajtóinformációk szerint azonban amikor Robert Fico miniszterelnök a múlt pénteki koalíciós tanács ülésén leszögezte, hogy nem hajlandó leváltani a galántai Čistý deň intézet botránya miatt a munka-, szociális- és családügyi minisztert, Andrej Danko SNS-elnök azzal reagált, hogy akkor az SNS képviselői a parlamentben támogatni fogják a miniszter leváltására tett ellenzéki javaslatot.

(para/TASR)