Nagyot énekelt isten dicsőségéért a szlovák maffiafőnök (VIDEÓ)

2022. január 5. - 12:18 | Régió

Az ilavai börtönben lakó elítéltek a fegyház személyzetével kiegészülve Istent dicsőítő dalokat adtak elő a múlt év végén.

Nagyot énekelt isten dicsőségéért a szlovák maffiafőnök (VIDEÓ)
Ľubomír Kudlička (kék rabruhában, középen) a három elítéltből, és a fegyház két dolgozójából álló börtönzenekar karácsonyi előadásán (Fotó: ZVJS)

A karácsony második napján a büntetés-végrehajtási kar Facebook-oldalán nyilvánosságra kerülő videónak nem volt nagy visszhangja, amíg a kommentelők fel nem fedezték, hogy az előadásban énekes-csörgősként helyet kapott Ľubomír Kudlička, a Takáč-klán egykori maffiafőnöke is.

"Kudla... Szépen játszod magad"

- jegyezte meg a videó alatt az egyik kommentelő.

"Istenem, hozzád fohászkodom, Istenem, téged dicsőítelek, énekelem: halleluja"

- szól a kedves dal, amelyet egy kissé abszurd és kínosan hosszú dobszolóval zár a zenekar. Ezután elénekelnek egy második számot is, melyben Kudlička még jobban kiereszti a hangját.

"Kudla" - ahogy az alvilágban hívták - volt az, aki a legtovább húzta szabadlábon a sötét 90-es években kovácsolódott alvilági vezetők közül.

Csupán 2019-ben sikerült letartóztatni őt, és tavaly kapott 25 évet a Specializált Büntetőbíróságon, miután az egykori dunaszerdahelyi maffia korábban szintén elítélt tagjai koronatanúként elismerték, hogy az ő megrendelésére gyilkolták meg 2006-ban Privigyén (Prievidza) Kudlička régi üzlettársát, Roman Krajčit. A bírósági ítélet szerint Kádár Krisztián vette fel a "megrendelést" Kudlička egyik beosztottjától, majd a géppisztolyos leszámolást Nagy Zsolt "Csonti" és a később, 2010-ben saját emberei által meggyilkolt csallóközi maffiafőnök, Sátor Lajos hajtották végre az áldozat házának udvarán.

Hogy Ľubomír Kudlička hogyan került végzetes konfliktusba Krajčival Szlovákia egyik legnépszerűbb síközpontjának üzemeltetése kapcsán, arról korábban itt írtunk.

(Barak Dávid)