Nagyot megy az interneten az OĽaNO-képviselő, aki a nyáriasan öltözködő, "szemérmetlen" nők miatt duzzog!

2022. július 17. - 08:16 | Belföld

A Facebook-oldalán közzétett álláspontját sikerült fokoznia a Nový Čas-nak adott interjújával. Az 51 éves Milan Kuriakról, az OĽaNO parlamenti képviselőről van szó, akiről egyébként törvényhozási perspektívából vajmi keveset hallottunk.

Nagyot megy az interneten az OĽaNO-képviselő, aki a nyáriasan öltözködő, "szemérmetlen" nők miatt duzzog!
Milan Kuriak (Fotó: TASR)

A minap azt találta kiírni a Facebook-oldalára, hogy "számos mai nő számára a szemérem ismeretlen fogalom". Ennél is felháborítóbbnak tartja, mikor középkorú házas nők öltözködnek kihívóan. Hogy szerinte ez mit jelent, azt azzal is illusztrálta, hogy "a nők divatos kiegészítőit a fejüktől a bokáikig szintén meghökkentőeknek és elgondolkodtatóaknak" tartja. Egy megosztott idézettel fokozta az izgalmakat, melyben az olvasható, hogy "a megbotránkoztatás halálos bűnét követik el a nők, akik szemérmetlenül leleplezik a mellkasukat vagy helytelenül a végtagjaikat". Azzal kapcsolatos ajánlásai is nagyot mentek, miszerint a mély dekoltázs szemérmetlen, és a női nemnek kerülnie kellene a térd feletti szoknyákat.

A Nový Čas-nak adott interjújában kiállt az állításai mellett. Úgy véli, a nők öltözködésének eleganciát kellene tükrözniük, megőrizni némi titokzatosságot.

"Némelyik nő azt gondolja, hogy ha mindent felfed, akkor érdekesebb lesz a férfiak számára. Számomra biztosan nem, pedig nem vagyok egy régimódi fajta. Őszinte leszek - a fürdőkben, ahol egy csomó gyerek van, a merészen megmutatkozó nők fürdőruháinak nemcsak három miniatűr háromszögből kellene állnia. Ha abszolút szabadságot akarnak, menjenek valamelyik nudista strandra vagy élvezzék a napsütést olyan helyen, ahol nincsenek gyerekek" - mondta.

Arra a felvetésre, hogy némely parlamenti képviselőnő a középkorba való ítélkezésnek tartja Kuriak kijelentéseit, ő azt válaszolta, nem tudja, kik ők, de üdvözli őket, és hogy már az OĽaNO frakcióülésén is oldották néhányszor, kinek hogy kellene megjelennie.

Elárulta azért, hogy törvénybe nem kívánja iktatni, mivel ez mindenkinek a saját belátásán múlik. Megmondani sem akarja, ki hogy öltözködjön, csak rámutatni, ha valamit nem tart helyesnek.

Jana Cviková civil aktivista szerint Kuriak megalázóan viselkedik, amikor a férfi tisztátalanságának vagy kísértésének forrásaként írja le a nőt.

Nem értékelték túl pozitívan a szavait az OĽaNO képviselői sem. Romana Tabák, aki már nem tagja a frakciónak, először is azt mondta, hogy valóban téma volt az öltözködés a frakcióüléseken, és némely képviselőnőket hozták fel példaként arra, hogyan nem kellene öltözködniük. Foglalkoztak a szoknyák hosszával és a cipőkkel is, miközben nemet mondtak a nyitott orrú vagy a 10 cm-nél magasabb sarkú cipőkre.

Monika Kozelová (OĽaNO) szerint Kuriaknak szüksége volna egy hosszabb külföldi útra, és akkor megértené, hogy az ilyen dolgok, mint a mély kivágás vagy a vállig érő felső egyáltalán nem meghatározóak egy társadalom rendes működése szempontjából.

Andrej Stančík (OĽaNO) szerint pedig Kuriak bölcsebb lett volna, ha hallgatott volna.

(Nový Čas/parameter)