Nagypaka: sport- és egészségmegőrző-nap emlékplakettel

2020. július 18. - 18:53 | Régió

Nyolcadik alkalommal tartottak a településen nemzetközi találkozót egészségkárosultak és mozgáskorlátozottak részére.

Nagypaka: sport- és egészségmegőrző-nap emlékplakettel
Lelkes Vince felvételei

A szerbiai küldöttség a koronavírus-járvány okozta nehézségek miatt nem tudott útnak indulni Szlovákiába, de megérkeztek a pakai kultúrházba a győriek, a tataiak, a tatabányaiak, valamint a galántaiak, a somorjaiak, a dunaszerdahelyiek, a nagymegyeriek, az egyházkarcsaiak és sokan mások. A szervezőbizottság így több mint 70 sportolót regisztrálhatott a nevezéskor. Öt diszciplínában – asztaliteniszben, csocsóban, dartsban, bocciaban és triatlonban – zajlottak a párbajok, ill. a csapatversenyek, külön küzdöttek meg egymással a kerekesszékesek.

A sportnapnak illusztris vendége is volt Ján Riapoš személyében, aki a Szlovák Paralimpiai Bizottság elnöke és egyben a Mozgáskorlátozott Sportolók Szlovák Szövetségének elnöke. A tisztségviselő nem érkezett a Csallóközbe üres kézzel: Nagypaka Község Önkormányzatának, ill. a helyi GRACE-szervezetnek emlékplakettet adományott a Szövetség megalakulása 25. évfordulója alkalmából. A kitüntetéseket Ivan Seňan polgármester és Sárközi Tibor GRACE-elnök vették át a világbajnok paralimpikontól.

A megnyitó után Hideghéthy Andrea, a SZAKC ügyvezető elnöke bemutatta azt a határon átnyúló projektet, amely Szlovákiában is elősegítheti mozgáskorlátozott fiatalok aktív közéleti szerepvállalását.

A találkozót továbbá megtisztelte jelenlétével Zuzana Stavrovská, az egészségkárosultak szlovákiai főfelügyelője és Ivan Parczer, a Dunaszerdahelyi Járási Hivatal alkalmazottja.

A szervezők és a résztvevők egyaránt ügyeltek az egész ország területén érvényben lévő járványügyi szabályok betartására.

(lel)

Címkék: Nagypaka, Grace