Nagypakai gyermeknap – hőlégballonnal és kisrepülőgéppel

A három történelmi falurész – Nagy-, Kis- és Csukárpaka – együttes gyermeknapi ünnepségét a Község Önkormányzata, a helyi sportklub, az Önkéntes Tűzoltó Testület, a Csemadok-alapszervezet és a GRACE Egészségkárosultak Egyesülete hozta „tető alá” közös erővel.

Nagypakai gyermeknap – hőlégballonnal és kisrepülőgéppel
Gyakorlatoztak a tűzoltócsemeték (A szerző felvételei)

Ivan Seňan polgármester üdvözlő szavai után előbb a helyi tűzoltók mutatták be műszaki felszerelésüket a gyermekeknek, utóbbiak különböző gyakorlatok révén nem csak ismerkedtek a technikával, hanem rátermettségüket is kipróbálhatták a felállított akadálypályákon. A többiek addig arcfestegettek, „letesztelték” az ugráló vár  paramétereit és ügyességi vetélkedőkön mérték össze tudásukat.


Az arcfestésnek leginkább a kislányok örültek 

Az apróságoknak nagyon tetszett a pozsonyi Magic Produktion csoport Ivan nevű bűvészének interaktív produkciója, akárcsak a somorjai La Suerte tánciskola és mozgásközpont műsora.


Ivan bűvész és közönsége 

A nap kicsúcsosodásának a hőlégballonozás számított.

A jelenlévők végül nagy ujjongással fogadták az égből érkező cukorkaeső, amelyet egy kisrepülőgépből „permeteztek” a helyi sporttelepen összegyűlt többszáz résztvevő „nyakába”.

(lesz)