Nagypakai gyermeknap – hőlégballonnal és kisrepülőgéppel

2017. június 4. - 16:52 | Régió

A három történelmi falurész – Nagy-, Kis- és Csukárpaka – együttes gyermeknapi ünnepségét a Község Önkormányzata, a helyi sportklub, az Önkéntes Tűzoltó Testület, a Csemadok-alapszervezet és a GRACE Egészségkárosultak Egyesülete hozta „tető alá” közös erővel.

Nagypakai gyermeknap – hőlégballonnal és kisrepülőgéppel
Gyakorlatoztak a tűzoltócsemeték (A szerző felvételei)

Ivan Seňan polgármester üdvözlő szavai után előbb a helyi tűzoltók mutatták be műszaki felszerelésüket a gyermekeknek, utóbbiak különböző gyakorlatok révén nem csak ismerkedtek a technikával, hanem rátermettségüket is kipróbálhatták a felállított akadálypályákon. A többiek addig arcfestegettek, „letesztelték” az ugráló vár paramétereit és ügyességi vetélkedőkön mérték össze tudásukat.


Az arcfestésnek leginkább a kislányok örültek

Az apróságoknak nagyon tetszett a pozsonyi Magic Produktion csoport Ivan nevű bűvészének interaktív produkciója, akárcsak a somorjai La Suerte tánciskola és mozgásközpont műsora.


Ivan bűvész és közönsége

A nap kicsúcsosodásának a hőlégballonozás számított.

A jelenlévők végül nagy ujjongással fogadták az égből érkező cukorkaeső, amelyet egy kisrepülőgépből „permeteztek” a helyi sporttelepen összegyűlt többszáz résztvevő „nyakába”.

(lesz)

Címkék: gyermeknap, Nagypaka