Nagypakán sincs változás, Seňan Iván marad a falu élén

2018. október 20. - 07:38 | Régió

Seňan Iván fiatalon, 32 évesen lett Nagypaka első embere a 2014-es helyhatósági választások alkalmával. Valószínű, hogy valamit jól csinált az elmúlt négy év alatt, ugyanis idén novemberben kihívó nélkül egyedüliként indul újra a polgármesteri posztért. 

Žilinský Milan (Smer) a 2006-os választásokig volt a község vezetője, akkor Hunka Alexander (MKP, SDKÚ-DS) hódította el tőle a posztot. Žilinský 190, míg Hunka 240 szavazatot gyűjtött be. A 2010-es voksoláson két ellenfele akadt, s a szoros verseny ellenére ismét polgármesternek választották Hunkát (MKP, SDKÚ-DS) 216 begyűjtött szavazatával. A második helyre csúszott a KDH jelöltje, Bzdúšeková Daniela, aki 205 voksot gyűjtött, míg a harmadik helyezett Kosťová Irena (Híd) 85 szavazattal lett.

A 2014-es helyhatósági választásokon a régi polgármester már nem pályázott a posztra, s úgy tűnik, ellenfelei is megunták a próbálkozást. Új nevek bukkantak fel a jelöltek között, méghozzá hárman is. A legtöbb voksot a SIEŤ színeiben induló ifjabb Seňan Iván szerezte meg, szám szerint 305-öt, ami elégnek bizonyult ellenfeleivel szemben. A második helyen Lamiová Eva (független) végzett 215 karikával, a harmadik pedig Frigová Mária (független) lett 23 szavazattal.

Ebben az évben nem akadt senki, aki a jelenlegi faluvezetővel szembeszállna, így ifjabb Seňan Iván (36, független) egyedül pályázik a posztra.

A héttagú képviselő-testületbe azonban van kiből választani, ugyanis 12-en is beülnének az önkormányzatba.

A jelöltek:

Andrássy Peter (31, vállalkozó, Híd)

Czére Marian, Mgr. (47, pedagógus, független)

Domonkoš Jozef (50, magánnyomozó, MKP)

Gašparek Krisztián, Bc. (23, főiskolai tanuló, MKP)

Juhász Zoltán (44, vezető technikus, Híd)

Kosťová Alena (40, vállalkozó, független)

Kőszeghy Tibor, Ing. (54, osztályvezető, föggetlen)

Kráľ Martin, Ing. (49, adminisztratív munkaerő, Spolu-občianska demokracia)

Seňan Iván (63, vállalkozó, Spolu-občianska demokracia)

Szelle Štefan (53, menedzser, Spolu-občianska demokracia)

Tomovič Branislav, Ing. (39, tervező, független)

Žilinský Milan (63, vállalkozó, független)

(alsa)