Nagyszabású rendőrségi akció kerekedett, miután munkavégzés közben megszökött egy rab

2021. május 16. - 11:54 | Régió

Számos rendőrt mozgósítottak, miután Spišský Hrušovban munkavégzés közben megszökött egy 25 éves rab. A fiatal férfit rövid időn belül elfogták.

A 25 éves fegyenc, Lukáš lopásért kiszabott egyéves szabadságvesztését töltötte. Büntetése végrehajtása közben Spišský Hrušovban, egy fűrésztelepen dolgozott. A férfi jogosulatlanul eltávolodott a munkavégzési területtől, majd bevetette magát a közeli erdőbe.

Lukáš a telepen nadrágot cserélt, de börtönkabátja rajta maradt. A noviny.sk szerint azért dönthetett a szökés mellett, mert más bűncselekmény elkövetése miatt vélhetően meghosszabbítják a büntetését. A férfi kb. egy óra alatt néhány kilométert megtéve átjutott az erdőn és mezőn, és végül a Spišské Vlachyban lévő vasútállomásra ért.

A rendőrök eközben nagyszabású keresőakciót indítottak, amely során átkutatták a környékbeli állomásokat, megállókat és szolgáltatásokat. Lukášt végül rövid időn belül elfogták és a rendőrségre szállították, majd onnan vissza a börtönbe. Az esetről azonnal értesítették a felügyelő ügyészt.


(noviny.sk)

Címkék: szökés, rab, rendőrség