Nagyszombatért Rigó Konrád beszáll a ringbe

A Híd meghozta a megyei választásokkal kapcsolatos döntését.

Nagyszombatért Rigó Konrád beszáll a ringbe
Fotó: TASR

Rigó Konrádot indítja a Híd az őszi megyeielnök-választásokon a Nagyszombati kerületben. Erről a párt hétfői elnökségi ülése döntött.

A kulturális államtitkár a portálunknak elmondta, a megyei képviselőjelöltek választási listája még javában készül. Ami a biztos pont, az az, hogy ő mérkőzik meg az MKP-s Berényi Józseffel a nagyszombati megyeispáni tisztségért.

A két magyar jelölt valószínűleg szerdán ütközteti választási elképzeléseit a Pátria Rádió egyik műsorában. Rigó elmondta, programján már dolgozik a Híd szakmai kabinetje.

Kampányában leginkább az oktatáspolitikára, a regionális-, valamint az úthálózatfejlesztésre szeretne összpontosítani. Az államtitkár azt is megjegyezte, hogy a pártban döntés született arról is, hogy ő lesz a megyei választások országos kampánystábjának elnöke.

Portálunk információi szerint múlt szerdán a Híd kezdeményezésére Dunaszerdahelyen tárgyalt a két magyar párt, ahol elsősorban a megyei választásokon való együttműködés szerepelt napirenden. Az MKP járási szervezetének küldöttei akkor kizárták annak lehetőségét, hogy a két tömörülés jelöltjei közös listán induljanak.

Miután a megyeielnök-jelölt személyében nem sikerült megegyezni, kompromisszumos megoldásként felvetődött az is, hogy a pártok közös független jelöltet indítsanak. Ezt a forgartókönyvet végül az MKP járási szervezete a pénteki ülésén elvetette és Berényi Józsefet jelölte a megyeelnöki posztra

(sárp)