A NAKA átvette a romákat lepermetező dunaszerdahelyi férfi ügyét

2023. augusztus 2. - 16:39 | Régió

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség hivatalosan is átvette annak valószínűleg rasszista indíttatású bűnügynek a vizsgálatát, amely a napokban borzolta fel a kedélyeket Dunaszerdahelyen.

A NAKA átvette a romákat lepermetező dunaszerdahelyi férfi ügyét
További fotókért kattints! (TASR/helyszíni felvételek)

Mint arról korábban beszámoltunk, múlt hét hétfőn valaki ismeretlen, maró hatású anyaggal permetezett le egy járdát Dunaszerdahelyen, és tette tíz felnőtt és három kisgyermek számára okozott nagyon kellemetlen tüneteket. Három nappal később, vagyis múlt csütörtökön ugyanez a feltételezett tettes arcon öntött egy hölgyet, aki szintén szintén abban a társaságban volt, akik hétfőn a járda mellett ücsörögtek. A szóban forgó nő arra lett figyelmes, hogy a férfi valamivel permetezi ugyanazt a járdát, majd számon kérte az ismeretlent, mégis mit csinál. A férfi erre - a szemtanúk szerint - ezekkel a szavakkal reagált:

"Még mindig nem dögöltetek meg? Mocskos cigányok! Annyian vagytok, mint a hangyák! Nem lehet eljönni erre, olyan büdös cigány szag van."

A tettes a gyomorforgatóan rasszista kirohanás után az őt számonkérő nő arcába önötte a nála lévő folyadékot.

A sértett még múlt csütörtökön feljelentést tett a rendőrségen, ám mint azt Mária Linkešová rendőrségi szóvivőtől hétfőn megtudtuk, a dunaszerdahelyi rendőrök még négy nap elteltével sem hallgatták ki a feltételezett elkövetőt. Hogy a hatóság aggasztó tétlenségét mi okozta, azt nem tudni, ám közben az ügy vizsgálatát szerdán (augusztus 2.) - majdnem egy héttel a feljelentés után - átvette a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA). Szerkesztőségünk információját Denisa Bárdyová rendőrszóvivő hivatalosan is megerősítette.

"Mivel az előkészítő eljárás a törvényből kifolyólag nem nyilvános, további részleteket nem áll módunkban elárulni a vizsgálattal kapcsolatban" - nyilatkozta a Paraméternek Denisa Bárdyová.

(parameter)