NAKA: Házkutatások a Dunaszerdahelyi és a Komáromi járásban, több embert őrizetbe vettek

A Dunaszerdahelyi és a Komáromi járásban is akcióztak kedden délelőtt a NAKA (Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség) emberei.

A kommandósok több helyen is házkutatást tartottak, valamint garázsokat kutattak át a két járásban. A Joj Televízió információi szerint 17 embert őrizetbe vettek.

Nagymegyeren (Dunaszerdahelyi járás) kartondobozokkal teli garázsokat kutattak át a rendőrök, azt azonban egyelőre nem pontosították, hogy mit találtak a helyiségekben.

Az előzetes információk szerint egy szervezett bűnözői csoportról lehet szó, amelynek tagjai anabolikus szteroidokkal kereskedtek, emellett pedig felmerül a zsarolás és további bűncselekmények gyanúja is.

Martin Wäldl, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette: a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség Nagyszombat és Nyitra megyében tartott rendőrségi akciót tudatmódosító szerekkel kapcsolatban elkövetett bűncselekmények gyanúja miatt.

Nagymegyeren kívül Komáromban is házkutatásokat tartottak kedden reggel. A szóvivő a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva nem szolgált bővebb információval.

A Joj Televízió nem hivatalos forrásból úgy értesült, a bűnszervezet a drogkereskedelemmel 300 ezer eurót profitálhatott havonta.


(noviny.sk)