A NAKA igazgatója már három éve gyanakodott a Tupý-gyilkossággal gyanúsított Puškárra

2023. március 30. - 10:56 | Belföld

Ľubomír Daňko, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) igazgatója új részleteket árult el Adam Puškárral kapcsolatban, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte Daniel Tupýt. A NAKA igazgatója 2012 és 2020 között nyomozott az ügyben.

A NAKA igazgatója már három éve gyanakodott a Tupý-gyilkossággal gyanúsított Puškárra
Ľubomír Daňko (Fotó: TASR)

Daňko az Aktualitynek elmondta, Puškárt 2020-ban hallgatta ki a gyilkossággal kapcsolatban. Elmondása szerint mélyebb nyomot hagyott benne, bizonyosan nagyobb volt benne a gyanú a férfival kapcsolatban. Puškár akkor élt jogával, és nem tett vallomást, és ugyancsak megtagadta, hogy DNS-mintát adjon. Daňko viszont engedélyt kért a művelet elvégzésére, az ügyész beleegyezésével pedig ez meg is történt.

A NAKA igazgatója magyarázatot adott a 2005-ös DNS-mintavételi eljárásokkal kapcsolatos információkra. Mint mondja, a nyomozati anyagból kiderül, hogy ha akkoriban valaki megtagadta a mintavételt, azzal a továbbiakban nem foglalkoztak. Véleménye szerint ez hiba, mivel a Büntető Törvénykönyv akkoriban még jóindulatúbb volt, mint most.

Daňko a nyomozóknak ezt a lépését nem tartja szerencsésnek, mivel, ha már akkor megtörténik a mintavétel, azonosítani tudják, hogy ki volt ott a helyszínen.


(Aktuality)