A NAKA ismét kihallgatja Zoroslav Kollárt

2020. november 30. - 09:43 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) folytatja a bíróságokon zajló korrupcióval összefüggő ügyek kivizsgálását. A Joj TV információi szerint hétfőn reggeltől kihallgatják Zoroslav Kollár vállalkozót, ügyvédet, valamint Richard Molnár korábbi bírót.

A NAKA ismét kihallgatja Zoroslav Kollárt
Zoroslav Kollár (Archív felvétel)

Mindkettejüket korrupcióval gyanúsítják különböző ügyekben. Richard Molnárt a bírói függetlenségbe való beavatkozással és kezőpénzek elfogadásával, ő azok közé tartozik, akiket még a bírókat érintő tavaszi rendőrségi rajtaütés során vittek be. Márciustól ül vizsgálati fogságban.

Zoroslav Kollár október 27-én került előzetes letartóztatásba, őt szintén bírósági döntések manipulálásával gyanúsítják a Slovakia Ring és a Doprastav ügyeiben. A Doprastavot perelte és beavatott bírókon keresztül szeretett volna olyan döntést elérni, ami számára kedvező.

A Joj TV közölte, mindkét esetben tanúként szerepel Vladimír Sklenka bíró, aki együttműködik a rendőrséggel a korrupciós ügyekben. Sklenka korábban már beismerte, hogy segítette a bíróságon Marian Kočner ügyeit is.

Zoroslav Kollár neve gyakorta felbukkant Marian Kočner és több bíró, illetve a vizsgálati fogságban ülő korábbi igazságügyi államtitkár, Monika Jankovská közt a Threema applikációban folytatott kommunikáció során.

Kočner az Aktuality közlése szerint gyakran írt arról, hogy bizonyos ügyekben beleütközik Zoroslav Kollár befolyásába, amit hatékonyabban tudott érvényesíteni a bíróságokon, mint ő.

(Noviny.sk)