A NAKA ismét vizsgálatot indított a főügyészválasztás szavazatvásárlási ügyében 

2019. július 25. - 19:19 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója ismét vizsgálatot indított az Iveta Radičová kormánya idejében végbement főügyészválasztás állítólagos szavazatvásárlási ügyében. A korrupcióról szóló információk Ján Kuciak gyilkossági ügyének a kivizsgálása során kerültek elő. Ezt Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője erősítette meg a TASR-nek. A nyomozás újraindítására a JOJ televízió hívta fel a figyelmet.

A NAKA ismét vizsgálatot indított a főügyészválasztás szavazatvásárlási ügyében 
Illusztrációs felvétel (TASR)

„Az újságíró és jegyese gyilkossági ügyében folytatott vizsgálat során a NAKA nyomozói olyan új információk birtokába jutottak, amelyek indokolttá teszik, hogy kenőpénz elfogadása miatt büntetőeljárás induljon a főügyészválasztással kapcsolatban” – közölte a TASR-rel Baloghová.

A TV JOJ információi szerint Martin Poliačikot, az SaS egykori képviselőjét az ügy kapcsán három óráig vallatták. Iveta Radičová volt kormányfő még nem tett vallomást az ügyben, ahogy Bugár Béla, a Most-Híd elnöke sem, aki az akkori koalíció tagja volt.

A főögyészválasztáskor Stanislav Janiš, az SDKÚ képviselője javasolta Dobroslav Trnkát a főügyészi pozícióra, aki nem akarta kommentálni az ügyet, és ezt badarságnak nevezte.

A Főügyészség speciális ügyészi hivatala 2011. május 9-én megerősítette, hogy a rendőrség leállította képviselők szavazatvásárlásával kapcsolatos büntetőeljárást. Ezt a rendőrség azzal indokolta, hogy a bűncselekményt nem követték el.

TASR