A NAKA-razzia egyik gyanúsítottja, egy vágsellyei vezető beosztású exrendőr szökésben van!

2022. január 22. - 08:47 | Belföld

kedden a kora reggeli órákban végrehajtott NAKA-razzia során 12 személyt gyanúsítottak meg korrupcióval és bűnszervezet alapításával. A gyanúsítottak egyike, Marek M., egy korábbi magas beosztású vágsellyei rendőr szökésben van - erősítette meg a rendőrség a TASR hírügynökség számára.

A NAKA-razzia egyik gyanúsítottja, egy vágsellyei vezető beosztású exrendőr szökésben van!
Illusztráció

Korábban már megírtuk azt is, hogy a meggyanúsított személyek közt van a nyitrai munkaügyi felügyelőség egykori vezetője, Robert Bulla, az alsóhatári maffiaper során 25 évre ítélt ifjabb Dora Ferenc, a Pénzügyi Hatóság Bűnügyi Hivatalának (KÚFS) egykori beosztottja, Martin Zmeko, a KÚFS egykori igazgatóhelyettese, Karol Cebo, valamint a NAKA pénzügyi egységének korábbi igazgatója, Bernard Slobodník, illetve Vladimír Bisták exrendőr.

A keddi razzia során Marek M.-et nem találták a lakcímén, és pillanatnyilag nem tudják, hol van, ezért körözést adtak ki ellene. A zregiony.sk nevű portál arról írt, hogy a Különleges Rendőrségi Akciók Hivatalának korábbi tagja azt követően szökött meg, hogy a rendőrségen belülről információhoz jutott. Ezt a rendőrség hivatalosan nem erősítette meg.

Hasonlóképp nem erősítette ezt meg Hamran István országos rendőrkapitány sem, szavai szerint viszont nagyon érzékenyen kezelnek minden szolgálatiinformáció-szivárgást, mivel ez jelentős mértékben rontja a polgárok rendőrségbe vetett bizalmát. "Rendőrkapitányként elvárom, hogy ezeket az eseteket felderítsék, és büntetőjogilag felelősségre vonják azokat a rendőröket, akik ilyen módon elárulták a hivatásukat" - fogalmazott.

(TASR)