A NAKA szaglászni kezdett a Tipos vezetőjének egyik vállalata körül

2021. december 16. - 13:44 | Belföld

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vizsgálja az állami Tipos szerencsejáték-társaság elnökét, Marek Kaňkát, valamint az Oliva nevű magánvállalatát – számolt be róla az Aktuality.

A NAKA szaglászni kezdett a Tipos vezetőjének egyik vállalata körül
Marek Hrušovský (Fotó: TASR)

Az említett vállalat, illetve Kaňka állítólag vesztegetési ügyben vállalt részt, az adók tisztázása érdekében. Michal Slivka rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a NAKA idén júniusban indított eljárást megvesztegetés ügyében. Egyelőre senkit sem gyanúsítottak meg, a folyamatban lévő nyomozásra való tekintettel pedig nem árulhat el bővebb információkat.

Az Oliva vállalat üzemanyaggal foglalkozik, az Aktuality szerint pedig 2017-ben víztisztító filterekkel is foglalkozni kezdett. A filterek öt vállalaton mentek keresztül, amelyek csupán megvásárolták, majd adták is tovább. Az ötből három vállalat egy görögországi vállalkozóhoz tartozik.

Kaňka tagadja az ellene felhozott vádakat, állítása szerint ő maga senkinek sem ajánlott fel, illetve adott pénzt cserébe azért, hogy megoldódjanak az ellenőrzések a vállalatban. Hasonlóan védekezik Kaňka testvére, Vojtech is, aki az Oliva nevében intézte a filterek megvásárlását.


(aktuality.sk)