Naná, hogy Kotlebáék két manccsal zabálják a smeres idiotizmust!

2020. február 11. - 22:02 | Belföld

Minő meglepetés! Az ellenzéki félfasiszta ĽSNS támogatja a parlament rendkívüli ülésének összehívását, a családtámogatások megkétszerezéséről és a 13. nyugdíj bevezetéséről szóló javaslatot. És mit mondana ebben a dilis hangulatban a megalakulásra váró Szlovákiai Kétfarkú Macska pártja?

Naná, hogy Kotlebáék két manccsal zabálják a smeres idiotizmust!
Fotó: tasr

A pénzszórásos smeres agymenésre az SNS is ráböfögte a saját feltételeit, hogy az Isztambuli Egyezményről és az autópálya-matricák eltörléséről is tárgyaljanak.

Ebben a licitáló hangulatban szólaltak meg Kotlebáék: „Támogatunk minden, a veszélyes LMBT-propaganda elleni aktivitást" - mondta a TASR-nak Ondrej Ďurica, az ĽSNS szóvivője. A Híd meg, amolyan unalmas józansággal nem támogatja ezt a választási korrupciótól bűzlő parlamenti ülés összehívását.

Peter Pellegrini miniszterelnök kedden jelentette be, hogy a kormány február 12-én, szerdán jóváhagyhatja a családtámogatások megduplázásáról és a 13. nyugdíj bevezetéséről szóló törvényjavaslatot. A Smer-SD képviselői kezdeményezik a parlament rendkívüli ülésének összehívását, amelyen az említett törvényjavaslatokat a február 29-i választás előtt elfogadnák. Andrej Danko házelnök, az SNS elnöke támogatja az ülés összehívását.

A harmadik kormánypárt, a Híd azonban nem. Magdeme Klára a párt szóvivője elmondta, nem felelősségteljes hozzáállás a választási kampány csúcsán összehívni a parlament rendkívüli ülését, különösen egy olyan témában, amely társadalmi feszültségekhez vezet, mint amilyen az Isztambuli Egyezmény. A Híd továbbá nem lát okot arra, hogy gyorsított eljárás keretében fogadjanak el intézkedéseket.

A még megalakulásra váró Szlovákiai Kétfarkú Macska pártja szerint ingyen borovicskát kell osztogatni a választópolgárok között, és a magyarországi testvérpárt, a Kétfarkú Kutya Párt programjához hasonlóan azon nyomban több mindent és kevesebb semmit is meg kellene szavaznia a törvényhozásnak. Azaz nem is rögtön, hanem éppen a választások napján, február 29-én, mert a zemberek megérdemlik.

(TASR/para)