Naponta 500 embert terveznek beoltani a rimaszombati oltóközpontban

2021. április 8. - 17:11 | Régió

A Besztercebánya Megyei Önkormányzat naponta megközelítőleg 500 embert tervez beoltani az új oltóközpontban, amelyet csütörtökön nyitottak meg a rimaszombati kereskedelmi akadémia tornatermében. Erről Ondrej Lunter, Besztercebánya megye alelnöke tájékoztatott csütörtökön.

Naponta 500 embert terveznek beoltani a rimaszombati oltóközpontban
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

„A rendelkezésre álló vakcinamennyiség alapján fogjuk megnyitni azokat a napokat, amikor lehet oltakozni.

Eleinte heti két nap fogunk oltani. Teljes mértékben nem is tudjuk kihasználni ennek a létesítménynek a kapacitását, mivel nincs elég védőoltás”

– közölte Lunter.

Hozzátette: bízik benne, hogy a helyzet változni fog. „Az egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy májustól sokkal nagyobb számban érkezhetnek a vakcinaszállítmányok. Meggyőződésem, hogy ezt követően ennek a központnak a kapacitását is teljes mértékben ki tudjuk majd használni” – hangsúlyozta az alelnök.

Lunter elmondása szerint az oltóközpont létesítése 50 000 euróba került. Az egészségügyi személyzetet a megye partnere, a csízi (Číž) gyógyfürdő biztosítja.

„Ami a működési költségeket illeti, naponta párezer euróról van szó, amely az orvosok, egészségügyi nővérek, adminisztratív alkalmazottak bérét foglalja magába”

– konkretizálta Lunter.

„Nagyon örülök, hogy mától nyolc oltóközpontunk van. Az összes megye közül itt van a legtöbb oltóállomás. Működésbe lépnek az ún. mobil oltóegységek is” – zárta az alelnök.

TASR