Naponta egy órára hagyhatja el a celláját George Floyd halálát okozó rendőr

2021. április 23. - 10:45 | Külföld

Minnesota állam legszigorúbban őrzött börtönében tartják fogja Derek Chauvint, akit kedden ítéltek el George Floyd meggyilkolása miatt. A volt rendőr naponta mindössze egy órára hagyhatja el a magánzárkáját, ez alatt testmozgást is végezhet – írja a 24.huNew York Times írása alapján.

Naponta egy órára hagyhatja el a celláját George Floyd halálát okozó rendőr
Fotó: AP

Sarah Fitzgerald szóvivő azt mondta, a cellában egy fekhely van matraccal, egy wc-vel kombinált mosdó és egy apró zuhany. A fogvatartottak vihetnek be magukkal, ruhát, tisztálkodószereket, papírt és tollat, könyvet és újságokat azonban csak külön engedéllyel.

A cellákat kamerákon keresztül folyamatosan figyelik, egy őr pedig fél óránként személyesen is ellenőrzi, hogy minden rendben van-e a fogvatartottal. Ha valakit 30 napnál tovább tartanak magánzárkában, egy mentálhigiénés szakembernek is meg kell vizsgálnia, hogy milyen hatással van rá a bezártság.

Chauvint az esküdtszék gondatlanságból elkövetett emberölésben találta bűnösnek, miután tavaly májusban közel kilenc percig térdelt George Floyd nyakán, aki emiatt életét vesztette.

A bíróság június 16-án dönt arról, hogy Chauvinnak hány évet kell börtönben töltenie.

24.hu/para