NATO-tanácsadó volt a fickó, akit meglőttek Pozsonyban

Mintegy másfél hónappal ezelőtt Pozsonyhidegkút (Dúbravka) vikkendházas övezetében az egyik telek tulajdonosa rálőtt egy személyre, akit emiatt kórházba szállítottak.

NATO-tanácsadó volt a fickó, akit meglőttek Pozsonyban
Fotó: Noviny.sk

A kert tulajdonosa azért lőtte meg a lábán férfit, mert az el akart lopni tőle valamit. A tolvaj a lövés ellenére is próbált elmenekülni, messzire azonban nem jutott, a rendőrök ugyanis hamar utolérték. Mint kiderült, egy elítélt csalóról van szó, akit a rendőrök már januártól köröznek, akkor kellett volna ugyanis börtönbe vonulnia.

A Joj TV kiderítette, hogy az 56 éves Miloslav H. hivatásos katona, aki a honvédelmi minisztériumot képviselte nemzetközi szervezetekben, többek között a NATO belbiztonsági politikai tanácsadójaként is tevékenykedett. Ebben a minőségében ki is tüntették őt 2007 augusztusában az elvégzett munkájáért. 2009 áprilisában kérte munkaviszonya felbontását. A kitüntetéséről szóló információ pedig a mai napig megtalálható a minisztérium honlapján is, Danka Capaková azonban nem kívánta megerősíteni az illetőre vonatkozó információt, annak személyiségi jogaira hivatkozva.

Miután a férfit meglőtték és kórházba szállították, majd ellátták, a rendőrség őrizetbe vette. Kissé paradox módon viszont a telkén lövést leadó férfi ellen eljárás indult testi sértés ügyében, amiért 4-től 10 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

(Noviny.sk)