Navalnij a ruháit kéri Oroszországtól

2020. szeptember 21. - 16:06 | Külföld

Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus hétfőn felszólította Oroszországot, hogy adja át azokat a ruháit, amelyeket életveszélyes rosszullétekor viselt.

Navalnij a ruháit kéri Oroszországtól
Fotó: AP

A Németországban lábadozó Navalnij ezt honlapján tudatta.

"Mielőtt megengedték volna (az orosz hatóságok), hogy Németországba vigyenek, leszedték rólam az összes ruhámat, és teljesen meztelenül küldtek tovább. Tekintettel arra, hogy Novicsok idegmérget találtak a testemen, és az nagy valószínűséggel érintés révén hat, a ruháim nagyon fontos bizonyítékok. Követelem, hogy öltözékemet körültekintőn tegyék műanyagzsákba, és juttassák nekem vissza" - írta.

Alekszej Navalnij Vlagyimir Putyin elnök egyik legismertebb bírálója, augusztus 20-án annyira rosszul lett, hogy kómába esett a Tomszk-Moszkva repülőjáraton, a gép pedig egészségügyi kényszerleszállást hajtott végre Omszkban.

Német közlés szerint három ország laborjaiban - egymástól teljesen függetlenül - is kimutatták, hogy Novicsok idegméreg került a 44 éves politikus szervezetébe. Moszkva váltig tagadja, hogy bármi köze lenne a történtekhez, és bizonyítékok hiányát emlegetve még nyomozást sem rendelt el.


MTI