Ne hidd el, hogy Černák Lučanskýnál járt a börtönben, mert ez csacsiság

2021. január 13. - 14:52 | Belföld

A Facebookon sok minden terjed, többek között az is, hogy az életfogytiglanra ítélt egykori keresztapa, Mikuláš Černák a korrupció gyanújával vizsgálati fogságba helyezett Milan Lučanskýnál járt az eperjesi börtönben, mielőtt amaz véget vetett az életének. A rendőrség azonban most tiszta vizet öntött a pohárba.

Ne hidd el, hogy Černák Lučanskýnál járt a börtönben, mert ez csacsiság
Mikuláš Černák (Fotó: TASR-archív)

A rendőrség álhírekre szakosodott Facebook-oldalán közölte, hogy nem szabad hinni ennek a ferdítésnek, ugyanis Černákot nem szállították át abban az időben az eperjesi börtönbe, amikor Lučanský is ott volt. Az álhír egyébként azon alapszik, hogy miután Lučanský szerepet játszott abban, hogy az egykori maffiavezér életfogytiglant kapott, Černák bosszút állt rajta december végén.

A börtönőrök testülete (ZVJS) reakciója szerint ez összeesküvés, sőt, egyenesen hazugság.

"Az igaz, hogy az elítélt személy december egy másik napján részt vett egy tárgyaláson az Eperjesi Járásbíróságon, de eközben nem helyezték el őt az eperjesi börtönben" - jegyezték meg, kiegészítve azzal, hogy az eperjesi tárgyalásra egyenesen a leopoldovi börtönből szállították át, majd miután vége lett, egyből visszavitték ugyanoda.

A testület ebből kifolyólag kizárja, hogy bárminemű kontaktus jött volna létre Černák és Lučanský között.

Az álhír egyébként ennek az úriembernek a videójából ered:

(parameter)