"Ne várjanak a kormányra, mondjanak le minden ünnepséget, lagzit!" - üzente Matovič

2020. szeptember 27. - 10:53 | Belföld

Igor Matovič kormányfő a Facebookon üzent vasárnap délelőtt azzal kapcsolatban, hogy a szombaton kivizsgált tesztek közül 478 lett pozitív. Ez a második legmagasabbb eddigi esetszám.

"Ne várjanak a kormányra, mondjanak le minden ünnepséget, lagzit!" - üzente Matovič
Igor Matovič (Fotó: TASR)
Kapcsolódó cikk:
Itt a második legmagasabb eddigi napi esetszám Szlovákiában!

Matovič arra kér minden nyílt szellemiségű embert, hogy próbálja meggyőzni a hozzá közel állókat, mennyire fontos a lehető legszigorúbb intézkedéseket bevezetniük a családjuk és barátaik körében, és ez ügyben ne várjanak "felsőbb utasításra".

"Mondjanak le bármilyen ünnepséget, családit, cégest, lakodalmat... és igen, a családi és baráti látogatásokat is. Hordjanak bent mindenhol szájmaszkot, még az ismerőseik, kollégáik körében is! Bátran hordják azt a szabadban is, ha nem a családjuk körében vannak! Ne járjanak el akármilyen kulturális vagy sporteseményre, még ha annyira vágynak is rá!" - szögezte le.

Jelezte azt is, hogy azok a szigorítások, melyeket a járványügyi bizottság korábban javasolt, de ő enyhített rajtuk, október 1-jétől legalább olyan formában életbe lépnek. Ez vonatkozik tehát a 30 főre korlátozott esküvők, 100 fős beltéri és 200 fős kültéri tömegrendezvényekre.

"Attól tartok viszont, hogy az esetszámok ilyen drasztikus emelkedése miatt minden tömegrendezvényt be fog kellenünk tiltani (családi, céges, sport-, kulturális, egyházi), míg az emelkedés mértékét nem törjük meg" - fűzte hozzá.

Matovič attól is tart, hogy a következő időszakban lesz még néhány rekord a koronavírusos napi esetszámok terén, és az egészségügyi miniszter által október közepére jelezett 260 és 450 közti átlag hamar drasztikusan megnőhet.

A teljes bejegyzés alább olvasható:

(parameter)