Negatív lett a brazil elnök koronavírustesztje

2020. július 26. - 11:34 | Külföld

Jair Bolsonaro brazil elnök szombaton bejelentette, hogy negatív lett a koronavírustesztje, két héttel a fertőzése első diagnosztizálását követően.

Negatív lett a brazil elnök koronavírustesztje
Fotó: TASR/AP

Az államfő arról számolt be a Twitteren, hogy negatív lett a vírustesztje, azt azonban nem közölte, hogy azt pontosan mikor végezték el.

Bolsonaro az utóbbi két hetet karanténban töltötte az elnöki palotában, miután július 7-én megállapították, hogy megfertőződött. Azóta háromszor is letesztelték, és mindhárom esetben pozitív lett az eredmény, egészen mostanáig.

Jelenleg Brazília a koronavírus-járvány egyik fő gócpontja, eddig mintegy 2,4 millió fertőzöttet és 85 ezer halottat regisztráltak. A szakértők szerint azonban a valós számok jóval magasabbak lehetnek a 210 millió lakosú országban a nem megfelelő mértékű tesztelés miatt.

Jair Bolsonaro hónapokig megkérdőjelezte a járvány súlyosságát, "kisebb influenzának" titulálva a betegséget, s a gazdasági újranyitást szorgalmazta a szövetségi tagállamok kormányai által életbe léptetett és a járvány megfékezését szolgáló kijárási korlátozásokkal szemben.


MTI