Negatív lett a Hrebienok étterem alkalmazottainak koronavírus-tesztje

2020. augusztus 7. - 19:57 | Belföld

A Magas-Tátrában, a Hrebienok hegyfokon található étterem COVID-19-pozitív szakácsának 14 kollégáján végezték el a PCR típusú koronavírus-tesztet, mindegyik negatív lett.

Negatív lett a Hrebienok étterem alkalmazottainak koronavírus-tesztje
-illusztráció- (Fotó: TASR)

Az alkalmazottakat jövő héten újra alávetik a szűrővizsgálatnak, addig karanténban maradnak. A TASR hírügynökséget Marián Galajda, a Tatry mountain resorts (TMR) PR menedzsere tájékoztatta pénteken.

Az éttermet szerda délután zárták be, közvetlenül azután, hogy az üzemeltető tudomására jutott, hogy az egyik alkalmazottnak pozitív lett a teszteredménye. Az illető átfogó egészségügyi vizsgálaton esett át, mielőtt befeküdt volna a kórházba, ennek keretében végezték el rajta a koronavírus-tesztet.

Dušan Slavkovský, a hegyi üdülőhely igazgatója arról tájékoztatott, hogy minden alkalmazottat karanténba küldtek, egy tanúsítvánnyal rendelkező céggel pedig átfogó fertőtlenítést végeztettek.

A Hrebienok éttermet a teljes körű fertőtlenítést követően, új, letesztelt személyzettel pénteken ismét megnyitották. Slavkovský elmondása szerint a poprádi (Poprad) Regionális Közegészségügyi Hivatal munkatársai a helyszínen ellenőrizték az óvintézkedések betartását.

Galajda hozzátette: a hegyi üdülőhely összes alkalmazottjának megmérik a lázát munkakezdés előtt, betartanak minden higiéniai előírást és rendszeresen fertőtlenítik többek között a közlekedési eszközöket is. A zárt lanovkákban kötelező az arcmaszk viselése, az épületekben biztosítják a fertőtlenítőszereket a látogatók számára.

TASR

Címkék: koronavírus, Hrebienok