Négy évet kapott az 5 éves kisfiút halálra gázoló részeg mentős, a család keveselli

2020. június 22. - 11:48 | Régió

Egy világ omlott össze tavaly márciusban abban a zempléni családban, melynek 5 éves kis csemetéjét, Dušankót egy civilben lévő, de mentőautó-sofőrként dolgozó férfi részegen halálra gázolta a zebrán, néhány méterre az otthonuktól.

Négy évet kapott az 5 éves kisfiút halálra gázoló részeg mentős, a család keveselli
Dušanko édesanyja mutatja a baleset helyszínét (Fotó: Nový Čas)

A 48 éves Erik gyorsan hajtott, amikor elgázolta a zebrán a kisfiút, ráadásul a baleset után kiderült, hogy részeg is. Az szonda 1,82 ezrelék alkoholt mutatott ki a leheletében. Erik a bíróság előtt állította, alkoholba fojtotta bánatát, mivel felesége egy héttel korábban jelentett be, hogy elválik tőle, míg legjobb barátnőjéről épp aznap tudta meg, hogy rákbeteg. Könnyekkel a szemében sajnálta, ami történt.

A Nagymihályi Járásbíróság januárban négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, emellett 5 évre eltiltották a vezetéstől. Erik fellebbezett a döntés ellen, a Kassai Kerületi Bíróság azonban most megerősítette az első fokú ítéletet, ugyanakkor megrótta a kisfiú családját is, hogy jobban oda kellett volna figyelniük rá.

Noha Erik súlyosnak, a kisfiú családja viszont túl enyhének ítéli a büntetést, tekintettel annak körülményeire.

A kisfiú édesanyja, Veronika a Nový Čas-nak elmondta, hogy rettenetesen hiányzik a kisfia, és nem tudják kiverni a fejükből a történteket. Dušanko nővére, a 14 éves Veronika érzi magát a legrosszabbul, ő ugyanis a balesetkor még épp el tudott ugrani a kocsi elől a zebrán, de kisöccsét már nem tudta megmenteni.

Az édesanya elmondta azt is, hogy a kisfiú temetésére kölcsön kellett kérniük a családtól. Egyelőre sírkőre se tellett nekik.

(Nový Čas)

Címkék: baleset