Négy évet kapott a tanítónőit zsaroló igazgatónő!

A prémiumaik felét magának akarta, és aki nem állt kötélnek, azt elbocsátással fenyegette.

Négy évet kapott a tanítónőit zsaroló igazgatónő!
Fotó: Tvnoviny.sk

Egy eperjesi (Prešov) alapiskola igazgatónője állítólag éveken keresztül azzal zsarolta négy pedagógusát, hogy a számukra megítélt prémiumok felét küldjék át neki, különben ki lesznek rúgva.

Az ügy még 2015 szeptemberében pattant ki, négy tanítónő szállt szembe a dirinővel. A rendőrök a feljelentést követően egyenesen az iskolából vitték őt el.

"Behívott az igazgatóiba és leültetett. Mivel már 20 éve ismertük egymást, azt mondta, hogy ad nekem 100 eurós prémiumot, de a felét át kell küldenem" - mondta akkor az egyik pedagógus.

A pénzt személyesen vagy átutalással kellett eljuttatniuk az igazgatónőnek. Az egyikük, aki ellenkezett, annak állítólag ezt mondta: "Danka, szlovákosunk és polgárisunk rengeteg van. El kell döntened, melyik utat választod, mert ha ezt nem te csinálod, akkor más" - állította róla az egyik megfenyegetett tanítónő.

A bíróság a Markíza közlése szerint ma zárta le az ügyét első fokon, az igazgatónőt négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték, az ítélet azonban nem jogerős.

(TVnoviny.sk)