Négy gyanúsítottról tárgyalnak Trencsénben, akik összefüggésbe hozhatók a Charlie Hebdo elleni támadással!

2021. május 6. - 14:46 | Belföld

Bő hat évvel ezelőtt terroristák irtották ki a francia szatirikus lap szerkesztőségének egy részét. 

Négy gyanúsítottról tárgyalnak Trencsénben, akik összefüggésbe hozhatók a Charlie Hebdo elleni támadással!
Fotó: Markíza

A 2015 januárjában két dzsihadista gyilkolta meg a francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo szerkesztőségi tagjainak egy részét. A támadásban 12-en meghaltak, további 11 személy megsebesült. A terrortámadás után azonnal szárnyra kapott a hír, hogy a két támadó által használt fegyverek és töltények Szlovákiából származhatnak. Két SA-58-as típusú, élesített expandív támadópuskáról volt szó.

A Markíza tudta meg, hogy a Trencséni Járásbíróságon délelőtt óta folyamatban van egy tárgyalás, melyen négy személy előzetes letartóztatásba helyezéséről döntenek. Mindegyiküket illegális fegyverkereskedelemmel gyanúsítják. A televízió megtudta azt is, hogy őket a héte elején vette őrizetbe a NAKA.

Hivatalosan egyelőre nem megerősített információ, hogy az akció legalább részben összefüggésben van a Charlie Hebdo elleni támadásban használt fegyverekkel. A rendőröket egy elítélt vallomása vezethette a nyomukra. A négy férfi 2012 és 2017 között kereskedhetett ilyen fegyverekkel, több száz pisztolyt és géppisztolyt adtak el.

A gyanúsítottak egyike a Markíza információi szerint kettős állampolgár, és a francia légióban is szolgált.

A rendőrség egyelőre nem közölt információt az esetről.

(Markíza)