Négy hónap telt el a Kuciak-gyilkosság óta, a szülők szinte semmit sem tudnak a nyomozásról

2018. június 22. - 09:47 | Belföld

Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása nemcsak Szlovákiát, de az egész világot megrázta. Az eset óta semmi sem a régi az országban: a miniszterelnök és a kormány is kicserélődött. A gyilkossági ügyet azonban továbbra sem sikerült megoldani. A fiatalok hozzátartozói arról beszéltek, hogyan látják az egészet.

Négy hónap telt el a Kuciak-gyilkosság óta, a szülők szinte semmit sem tudnak a nyomozásról
Fotó: Cséfalvay Á. András

Csütörtökön volt négy hónapja, hogy az oknyomozó riportert, Ján Kuciakot és kedvesét, Martina Kušnírovát meggyilkolták Nagymácsédon. „Számunkra minden megváltozott, összeomlott az egész életünk. Most valamilyen burokban élünk, próbálunk belőle kiszabadulni, de még nagyon friss a dolog“ – mondta Ján édesanyja, Mária Kuciaková.

A család nem sokat tud a nyomozás folyamatáról. „Megértjük, hogy egy hónap alatt nem lehet kinyomozni az ügyet, de örülnénk, ha ez minél hamarabb megtörténne, hogy már nekünk se kelljen félnünk“ – folytatta Mária, majd hozzátette: azt szeretnék, hogy az elkövetőket büntessék meg, az ügyeket, amelyekről Ján Kuciak írt, pedig vizsgálják ki.

Denisa Saková belügyminiszter tájékoztatása szerint a nyomozás eddigi eredményei rendkívül megbízhatóak. „Nem mondhatom, hogy effektívek, de valóban nagyon pozitívak“ – mondta a belügyminiszter.

A meggyilkolt fiatalok hozzátartozói csupán a nyomozati irat egy részét kapták meg múlt hónapban, azóta semmi új információról nem tudnak. „Visszaadták a mobiltelefonjaikat, valamint megígérték, hogy a számítógépeiket is visszajuttatják. Eddig semmit sem kaptunk“ – tette hozzá Ján Kuciak édesanyja.

A mobiltelefonok és nyomozati irat mellett a boncolás eredményét is megkapták a szülők, amely mellé a fiatalok holttestéről készült fekete-fehér fotókat is mellékelték.

noviny.sk/para