Négy hónapra eltiltották a Leverkusen török labdarúgóját

2017. február 3. - 20:43 | Sport

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) csütörtökön négy hónapra eltiltotta a Bayer Leverkusen török válogatott labdarúgóját, Hakan Calhanoglut.

Négy hónapra eltiltották a Leverkusen török labdarúgóját
Fotó: ESPN

A lausanne-i székhelyű szervezet szerint a 22 éves támadó középpályás megsértette a Trabzonsporral kötött megállapodását, amelyet szabálytalanul, egyoldalúan bontott fel, amikor 2011-ben a német Karlsruhe csapatához igazolt.

A török klub 2013 áprilisában fordult a nemzetközi szövetséghez, amely neki adott igazat, de a határozat nem volt jogerős, mivel Calhanoglu a CAS-nál fellebbezett. A játékosnak mellékbüntetésként 100 ezer eurót is fizetnie kell a Trabzonspornak.

"Ez nagy csapás Hakannak és nekünk is. Habár a Leverkusen semmiről sem tehet, ennek ellenére mi is bűnhődünk, mert egy fontos játékosunk hiányzik az idény hátralévő részében" - mondta Rudi Völler, a gyógyszergyáriak sportigazgatója.

A 26-szoros török válogatott futballista 2014-ben a Hamburger SV-től igazolt Leverkusenbe, amelynek most nélkülöznie kell többek között a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében is az Atlético Madrid ellen.

MTI/para