Négy izraeli katona megsebesült egy pokolgépes merényletben

Négy izraeli katona megsebesült - ketten közülük súlyosan - a gázai övezeti határkerítésnél szombaton történt pokolgépes merényletben - közölte az izraeli hadsereg.

A Hamász iszlamista palesztin szervezet ellenőrzése alatt lévő terület déli határán történt támadás elkövetését eddig egyetlen szervezet sem vállalta magára. Válaszul egy izraeli harckocsi csapást mért egy gázai figyelőállásra, a támadásban senki sem sebesült meg.

Palesztin vezetők szerint később az izraeli légierő gépei légicsapást mértek a Hamász két kiképző táborára, illetve egy harmadikra, amelyet egy kisebb szervezet tart fenn. A támadásokban nem sérült meg senki. Az izraeli hadsereg a légitámadás hírét nem kommentálta. Palesztin biztonsági források szerint a pokolgépet Hán-Júnisztól keletre hozták működésbe.

Benjámin Netanjahu kormányfő "nagyon komolynak" nevezte a gázai övezeti határnál történt incidenst. "Megfelelőképpen fogunk rá válaszolni" - tette hozzá. Izraeli médiajelentések szerint a 2014. évi gázai háború óta most sebesült meg a legtöbb izraeli katona egyetlen támadásban. 

MTI/para