Négy személynél igazolták a fertőzést a légi Vitalitában, belépési tilalom lépett érvénybe

2020. április 17. - 20:40 | Régió

A légi (Dunaszerdahelyi járás) Vitalita egészségközpontban is megjelent a koronavírus. Négy személynél igazolták a fertőzést, tesztelik a pácienseket és az alkalmazottakat is.

Négy személynél igazolták a fertőzést a légi Vitalitában, belépési tilalom lépett érvénybe
Fotó: Paraméter

Mint ismert, csütörtökön összesen 3279 tesztet értékeltek ki, ebből 72 lett pozitív. Ezzel 1049-re emelkedett az igazoltan fertőzöttek száma az országban. Az Egészségügyi Információk Nemzeti Központjának (NCZI) adatai szerint Nagyszombat megyében csütörtökön 5-tel nőtt a fertőzöttek száma, közülük négy személynél a Dunaszerdahelyi járásban igazolták.

Lég község csütörtökön a késő esti órákban arról tájékoztatott a közösségi oldalán, hogy a helyi egészségközpontban is megjelent a koronavírus.

A Vitalita igazgatóhelyettese, Cseri Gábor érdeklődésünkre megerősítette az információt, és közölte, egy kliensnél és három alkalmazottnál igazolták a fertőzést, mindhárman kapcsolatban voltak az érintett páciessel.

Cseri Gábor elmondta, eddig 59 tesztet értékeltek ki. Fokozatosan mindenkitől mintát vesznek, aki az intézményhez tartozik, páciensektől, alkalmazottaktól. Eddig összesen 265 tesztet végeztek el az intézményen belül, a mai nap folyamán megközelítőleg 120 mintavételt értékelnek ki, holnap pedig a többit.

Az igazgatóhelyettes hozzátette, a páciensnél nem jelentkeztek a fertőzés tünetei. "A kliens idősotthonba készült, oda azonban csak úgy veszik fel a pácienseket, ha előtte letesztelik őket. Így derült fény a fertőzésre" - mondta.

Az érintett pácienst 60 napja a rehabilitációs részlegen kezelték, egyelőre nem tudni, hogyan fertőződhetett meg.

Az intézményben a tesztek eredményeitől függően fogadnak majd el további intézkedéseket. Időközben Lég község a helyi válságstáb ülése után a közösségi oldalán arról tájékoztatott, hogy az intézmény teljes területére belépési tilalom lépett érvénybe, szigorú járványügyi intézkedések szerint járnak el, a terület pedig ellenőrzés alatt áll. A személyzet a szigorú óvintézkedéseket betartva járhat be, illetve hagyhatja el az épületet.


(fl)