Négybetűs és könnyen megjegyezhető Pellegrini pártjának új neve

2020. június 29. - 12:19 | Belföld

Peter Pellegrini hétfőn délelőtt bejelentette, hogyan fogják hívni újonnan megalapítandó pártját. Ha a párt teljes megnevezéséből indulunk ki, akkor az ugyanannyi betűből fog állni, és csupán egyetlen szóban tér el majd a Smerétől. 

Négybetűs és könnyen megjegyezhető Pellegrini pártjának új neve
Peter Pellegrini (Fotó: TASR)

Hlas - sociálna demokracia, ami lehet a szociáldemokrata szavazók "hangja" és "szavazata" is. A Smer - sociálna demokracia után tehát itt a Hlas.

Pellegrini sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a párt előkészítő bizottsága megkezdi az aláírások gyűjtését, amelyek a párt minisztériumi bejegyzéséhez szükséges.

"A párt, melyet ma bemutatunk önöknek, egy olyan párt lesz, melyben összeházasítjuk a tapasztalatot, a szakmaiságot és a professzionalitást" - szögezte le, kiemelve, hogy fiatalos energiát szeretnének belvinni.

Pellegrini szavai szerint szeretne megtenni mindent annak érdekében, hogy a szociáldemokrácia visszanyerje koalíciós potenciálját Szlovákiában, és úgy érzi, hogy pártja ebben mérföldkövet jelenthet.

Bemutatott 15 új fiatalt is, akik részt vesznek majd a párt munkájában, és akikről elmondta, egész Szlovákia területéről származnak.

A pártnak 10 ezer alárísát szükséges összegyűjtenie ahhoz, hogy a belügyminisztériumban bejegyezhessék.

(TASR)