Négyen jelentkeztek a Kisebbségi Kulturális Alap igazgatói posztjára, június 22-én lesz a nyilvános meghallgatás

2021. június 14. - 15:26 | Belföld

A Paraméter korábbi információinak megfelelően négyen jelentkeztek a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA) igazgatói posztjára. Petőcz Kálmán emberi jogi szakértő, Alena Kotvanová, a kisebbségi ügyi biztos hivatalának osztályvezetője, Eduard Čonka, a romaügyi kormánybiztos hivatalának munkatársa és Petrus Gyula zenész, kultúraszervező.

Négyen jelentkeztek a Kisebbségi Kulturális Alap igazgatói posztjára, június 22-én lesz a nyilvános meghallgatás
Fotó: Paraméter

Négyen jelentkeztek a május 20-i határidőig a Kisebbségi Kulturális Alap igazgatói posztjára. A jelöltek nevét hétfőn hozta nyilvánosságra a pályázatot kiíró kulturális minisztérium: indul a posztért Petőcz Kálmán emberi jogi szakértő, szlovákiai Helsinki Emberi Jogi Bizottság vezetője. Alena Kotvanová, a kisebbségi ügyi biztos hivatalának osztályvezetője, Eduard Čonka, a romaügyi kormánybiztos hivatalának munkatársa és Petrus Gyula füleki származású zenész, kultúraszervező. A jelentkezők életrajza és a pályázati eljárás egyéb részletei megtalálhatóak a kulturális minisztérium honlapján.

A minisztérium tájékoztatása szerint a jelentkezők meghallgatása június 21-én és 22-én lesz.

„21-én zárt körű meghallgatáson vesznek részt a pályázati bizottság előtt, 22-én pedig a nyilvános meghallgatásra kerül sor” – tájékoztatta a Paramétert Michal Hajtol, a kulturális minisztérium munkatársa.

A nyilvános meghallgatás lesz a hosszabb, ezen a jelöltek bemutatják a KKA-val kapcsolatos elképzeléseiket, majd a pályázati bizottság tagjainak, végül a nyilvánosság kérdéseire válaszolnak. A minisztérium tájékoztatása szerint 15 embert engednek be a meghallgatásra.

A Kisebbségi Kulturális Alap igazgatóját a kulturális miniszter nevezi ki a pályázati bizottság döntése alapján. Hajtol szerint a miniszter a bizottság ülését követő napokban kinevezi majd az új igazgatót, és várhatóan figyelembe veszi a pályázati bizottság javaslatát. A minisztert ugyanis nem köti teljes mértékben a bizottság döntése.

A KKA jelenlegi igazgatójának Molnár Norbertnek a megbízatása július közepén jár le, ő már nem indult az április végén kiírt pályázaton.

- lpj -