Negyvennél is több áldozatot áshattak el H. Lehel csótfai birtokán

2016. május 28. - 17:39 | Belföld

A rendőrség május közepén kezdte felkutatni H. Lehel csótfai birtokát. A Plus 7 dní információi szerint a birtokon több mint negyven áldozat holttestét is eláshatták.

Negyvennél is több áldozatot áshattak el H. Lehel csótfai birtokán
Fotó: Paraméter

Ismét elkezdett a rendőrség foglalkozni a dunaszerdahelyi alvilág ügyével, a fejlemények pedig összefüggésben vannak azokkal a letartóztatásokkal és házkutatásokkal, melyeket a rendőrség az elmúlt hetekben tartott (többek között) Dunaszerdahelyen, Csicsón, Csótfán, Vámosfalun, Nagyudvarnokban, Hegyétén és Nagymegyeren.

A közzétett információk szerint K. Krisztián, Z. Ferenc és H. Lehel vettek részt Sátor Lajos meggyilkolásában.

2010. december 2-án Sátor Lajos H. Lehel csótfai birtokára érkezett, hogy gázpalackokat töltsön fel. Sátort a garázsban rejtőző K. Krisztiánnak kellett volna lelőnie, ő azonban nem bújt elő rejtekhelyéről, így maga H. Lehel végzett vele, aki ezután markolóval gödröt ásott, és K. Krisztiánnal beledobták Sátor hulláját.

A kiszivárgott információk szerint azonban nemcsak Sátor volt az egyedül áldozat, aki a H. Lehel birtokán ásott gödörben végezte.

K. Krisztiánt Reisz Andor meggyilkolásával is megvádolják. Reisz szintén a Sátor-féle maffiához tartozott, 2006 novemberében gyilkolták meg, szintén H. Lehelnél, Csótfán.

A napvilágra került értesülések szerint H. Lehel csótfai birtokán Reiszen és Sátoron kívül további áldozatokkal is végeztek a maffiózók, személyazonosságuk azonban egyelőre ismeretlen a hatóságok előtt.

A Plus 7 dní a rendőrséghez közel álló információkból úgy értesült, hogy a csótfai birtokon akár negyvennél is több áldozatot áshattak el. Az informátor elmondása szerint a bűnözők különböző cégeket alapítottak az áldozatok nevére, piszkos üzleteket bonyolítottak le, majd áldozatukat meggyilkolták és elásták az említett birtokon.

A napilap informátora azt is elmesélte, hogy 2010. november 29-én meglátogatta őt Sátor Lajos, majd olyan dolgokról kezdett el beszélni, amelyekről azelőtt még soha: „Feszültség és félelem érződött a hangján. Segítséget kért tőlem, mert egyre inkább kezdett félni a körülötte lévő emberektől. Ekkor még azt hittem, csak viccel.”

Sátor ekkor elmesélte az informátornak, hogy az utóbbi időben sok mindenre rájött, többek közt arra is, hogy K. Krisztián több százezer euróval átverte őt egy bizonyos cigarettagyár kapcsán.

„Azt mondta, attól tart, K. Krisztián együttműködik a rendőrséggel, hogy megússza a büntetést. Sátor megígérte nekem, hogy minden olyan információt elmond, ami segítheti a rendőrségi nyomozást, ha valami történne vele” – mesélte a napilap által meg nem nevezett informátor.

H. Lehel azonban jelenleg nincs a vádlottak listáján. Ez alapján feltételezhető, hogy a Csótfán élő férfi koronatanúként fog megjelenni a bíróságon. A Specializált Büntetőbíróság bírája két gyanúsított, K. Krisztián és B. György vizsgálati fogságba helyezéséről döntött.


Kapcsolódó cikkek:

Sátor Lajos halott, Kádár rács mögött, Horváth tanúskodik, Csonti menekül!

Csonti és K. Krisztián is részt vett Écsi Béla meggyilkolásában, akit Tallós és Nádszeg közt ástak el

Csonti szökésben van, a rendőrség hajtóvadászatot indított ellene

"Meghaltok k*rvák!" - Écsi Béla tündöklése és bukása

(para/Plus7dní)