Néhány áruházban vagy bankban is van, a dunaszerdahelyi kórházban most nyílt. Mi az?

2022. július 6. - 15:35 | Régió

Újszülöttjeikkel, csecsemőikkel a kórházba látogató édesanyák ezentúl diszkrét és nyugodt körülmények között szoptathatják kisbabáikat.

Néhány áruházban vagy bankban is van, a dunaszerdahelyi kórházban most nyílt. Mi az?
Fotók: a szerző - További felvételekért kattints!

„Érdekes módon már szinte minden bevásárlóközpontban vagy bankban helyet kapott egy ilyen sarok, és most végre már a kórházban is” – jegyezte meg némi iróniával a hangjában Bock Sylvia igazgatónő.

A szoptatószoba a kórház első emeleten található, a recepciónál felhaladva a lépcsőtől jobbra lévő folyosón. „Egy új igényt tudunk ezzel kielégíteni, és nagy örömömre szolgál, hogy meg tudtuk valósítani” – fogalmazott.

Kifejtette, hogy a kórház mindig is nagy hangsúlyt fektetett a szoptatás népszerűsítésére és támogatására, és az újszülöttosztályukról a legtöbb baba úgy távozik, hogy az édesanyja részben vagy teljesen szoptatja.

Amíg az édesanya a kórházban tartózkodik a picivel, addig az osztályon van lehetősége szoptatni, amint viszont távozik onnan és csak vizsgálatokra érkezik, már bonyolultabb ezt intim körülmények között megoldania. Bock Sylvia elárulta, hogy eddig is látták, ahogy az édesanyák próbálták ezt takarásban megoldani, de többen érdeklődtek a kórház alkalmazottainál arról, hol van lehetőségük szoptatni. Július 1-től erre konkrét helyiséget tudnak javasolni.

A szoptatószoba a kórház teljes nyitva tartása alatt hozzáférhető, található itt egy szoptatófotel, valamint egy paraván, hogy az édesanya odabent is diszkrét környezetet tudjon biztosítani. Emellett rendelkezésére áll egy pelenkázóasztal, továbbá a szoptatás fontosságát hangsúlyozó és a kisbaba testbeszédét ismertető tájékoztató anyagok.

(SzT)