Néhány hónapja eltűnt egy kisfiú a faluban, most hajmeresztő dolgot találtak a közeli mezőn

2022. október 6. - 08:41 | Régió

A rendőrség vizsgálja egy gyerekkoponya eredetét, amit az elmúlt napokban talált egy traktoros Obišovce község (Kassa-vidéki járás) kataszterében, a mezőn. Néhány hónappal ezelőtt közben egy közeli faluban eltűnt egy kétéves kisfiú.

Néhány hónapja eltűnt egy kisfiú a faluban, most hajmeresztő dolgot találtak a közeli mezőn
Fotó: Cséfalvay Á. András - illusztráció

A noviny.sk szerint a traktoros kedden munkavégzés közben bukkant rá a koponyára, majd azonnal értesítette a rendőrséget. A hatóság szerdán tájékoztatott róla, hogy az orvos előzetes megállapítása szerint egy 5-6 év körüli gyerek koponyájáról lehet szó.

A hír eljutott a szomszédos Lemešany községbe is, ahol a nyár elején a Tarca folyóban fürdőzés közben eltűnt egy kétéves kisfiú, Demír. A gyermek azóta sem került elő. A szülőktől akkor DNS-mintát vettek, a mostani lelet kapcsán viszont a rendőrség nem vette fel velük a kapcsolatot.

A jelenlegi helyszín nem egész 1 kilométerre van attól a helytől, ahol Demírt utoljára látták. A közelben húzódó autópálya alatt ráadásul egy híd is van a patak felett. Rudolf Giňa, a helyi polgárőrség tagja nem tartja kizártnak, hogy a fiú eljutott az autópálya túloldalára, akkor még a patak medrében is alacsonyabb volt a víz. A rendőrség vizsgálja az emeri maradvány eredetét, így hamarosan kiderülhet, hogy valóban az eltűnt Demírről van-e szó.


(noviny.sk)

Címkék: eltűnt, gyerek, koponya