Néhány karácsonyfát állateledelként hasznosítanak Vágsellyén

A vágsellyei városháza januárban megkezdi az élő karácsonyfák begyűjtését. Idén már nem csak a társasházak, hanem a családi házak elől is elszállítják a kidobott fenyőfákat.

Néhány karácsonyfát állateledelként hasznosítanak Vágsellyén
Fotó: TASR - illusztráció

„A háztulajdonosoknak így nem kell majd várniuk a biohulladék első begyűjtésére, ahogy az eddigi években” – mondta Erika Kollerová, a városi hivatal munkatársa.

A város négy időpontot jelölt meg a karácsonyfák elszállítására. A lakótelepekről és a Vágvecse városrészben található családi házak elől január 18-án és 25-én gyűjtik be a fákat, a vágsellyei családi házak elől pedig 19-én és 26-án. „Elég, ha a lakosok a megadott időben kihelyezik a karácsonyfákat a konténerek mellé, vagy a családi házak elé, és a városi dolgozók elszállítják azokat. Ezeken a napokon a családi házak lakói a gyümölcsfák lemetszett ágait, illetve a venyigét is kitehetik a ház elé” – tájékoztatott Kollerová.

Hozzátette: a karácsonyfákról minden díszítést el kell távolítani, mivel néhányat állateledelként fognak hasznosítani a Humanita Gyermekfarmon. „Ha valaki ki akarja dobni a műfenyőjét, tudnia kell, hogy az nem tartozik a műanyag hulladékok közé. A legtöbb műfenyőnek ugyanis nem csupán műanyagból készült részei vannak. Ezért nem szabad azt a műanyag hulladék számára fenntartott konténerbe dobni. A legjobb megoldás, ha a vágvecsei gyűjtőudvarban adják le, térítésmentesen” – figyelmeztetett Kollerová.
 

(TASR)