Néhány napon belül Szlovákiába is beköszönt a nyár

2017. május 10. - 11:58 | Belföld

Május első felében áprilisra jellemző időben lehetett részünk: szerdán reggel több helyen is fagypont alá esett a hőmérséklet, a hegyekben pedig még havazott is. Hamarosan azonban igazi nyári napoknak nézünk elébe.

Tegnap a nappali maximum 15 fok körül mozgott, s a mai nap is hasonló időre számíthatunk. Holnaptól azonban a hőmérséklet jelentősen emelkedni kezd és elérheti akár a 25 Celsius-fokot is.

Afrika felől nagyon meleg levegő kezd el Európa felé áramlani, a Fekete-tenger feletti légnyomásnak köszönhetően a kellemes hőmérséklet hozzánk is elérkezik.

Az imeteo.sk tájékoztatása szerint a mai naphoz képest holnap akár 7 Celsius-fokkal is magasabb lehet a hőmérséklet, a nappali maximum pedig 15 és 24 fok között alakul. Pénteken a hőmérő higanyszála akár 25 fokig is emelkedhet.

A hétvégén azonban mégsem számíthatunk kirándulóidőre, ugyanis a hirtelen felmelegedésnek köszönhetően az ország több részén is viharok alakulhatnak ki.

A hőmérséklet azonban már nem fog visszaesni: a legközelebbi napokban a nappali maximum túllépi a 20 Celsius-fokot, míg a melegebb területeken akár a 25 fokot is.

aktuality.sk/para