Néhány napon belül vádat emelhetnek Kočner és Rusko ellen

A NAKA pénteken javasolta a vádemelést Marian Kočner és Pavol Rusko ellen a váltók ügyével kapcsolatban.

Néhány napon belül vádat emelhetnek Kočner és Rusko ellen
Forrás: Cas.sk

Egy héten belül megszülethet a vádemelés Marian Kočner ellen. A TASR hírügynökség információi szerint a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója pénteken vádemelési javaslatot tett Kočner és Pavol Rusko ellen a Markíza televízióval kapcsolatos váltóhamisítás ügyében.

„A NAKA pénzügyőrségének nyomozója vádemelési javaslattal zárta le a váltók ügyét. A javaslatot rövid időn belül kézbesítik a felügyelő ügyésznek” – közölte a rendőrség.

Kočner jelenleg a Markízával kapcsolatos, 70 millió euró értékű váltók miatt van előzetes letartóztatásban. A televízió értékpapírok hamisítása miatt tett feljelentést Kočner és Rusko ellen. A Markíza szerint a váltók hamisak, szerintük ugyanis sem a televízió könyvelésében, sem a váltók előző tulajdonosának könyvelésében nem szerepelnek.

Kočner letartóztatását 2018. június 28-án rendelte el a Legfelsőbb Bíróság. A vállalkozó jelenleg a besztercebányai börtönben van, előtte pedig a pozsonyi, illetve a leopoldovi börtönben raboskodott. Kočnert csütörtökön meggyanúsították a Kuciak-gyilkosság megrendelésével is.

Pavol Rusko ellen folyamatban van egy másik bírósági eljárás is: december elején vádemelést indítványoztak ellene annak a gyanújával, hogy megrendelte volt üzlettársának, Silvia Volzovának a megölését.


(TASR/para)