Néhány óra különbséggel ketten is megcsúsztak, majd lezuhantak ugyanott a Magas-Tátrában – egy fiatal nő meghalt!

2022. január 16. - 08:04 | Régió

Egy idős férfihez és egy fiatal hölgyhöz is riasztották a hegyi és a légi mentőket a Kis-Tarpataki-völgybe. A fiatal nő életét nem sikerült megmenteni. 

Néhány óra különbséggel ketten is megcsúsztak, majd lezuhantak ugyanott a Magas-Tátrában – egy fiatal nő meghalt!
Fotók: HZS.sk

Az Air-Transport Europe (ATE) szóvivője, Zuzana Hopjaková közölte, hogy a poprádi légi mentőket először egy 73 éves férfi balesetéhez hívták ki. Az idős férfi megcsúszott, majd mintegy 100 métert zuhant és beverte a fejét egy sziklába. "Rövid eszméletvesztés után magához tért, de az esés körülményeire nem emlékezett" - árulta el a szóvivő.

A légi egység orvosát és egy hegyi mentőt csörlővel engedték le a sérült férfihez a helikopterből. Ellátták a fejsérülését, majd beemelték őt a helikopterbe, hogy lehozzák a hegyről.

Ótátrafüreden (Starý Smokovec) még ellátták a mentők, majd tovább szállították őt helikopterrel a poprádi kórházba.

Amint visszaért a légi egység az állomáshelyére, már érkezett is a riasztás közel ugyanarról a helyről. Egy 29 éves ukrán nő zuhant le, akinek már nem volt olyan szerencséje, mint az előtte lévőnek. 300 métert zuhant, a sziklák közt végezte. Miután a mentők odaértek, és látták, mi a helyzet, megpróbálták még újraéleszteni, de már nem sikerült.

(TASR)