Nehéz bejutni Pozsonyba, szerda hajnalig tart az útlezárás a 63-as út Rovinka és Pozsonypüspöki közti szakaszán

2020. november 15. - 19:14 | Belföld

Szerda hajnalig csak kerülővel lehet bejutni a fővárosba azoknak, aki a 63-as úton szoktak utazni, mert a D4-es autópálya építője, a D4/R7 Construction lezárta a Csölle (Rovinka) és Pozsonypüspöki közötti felüljárót. A konzorcium tájékoztatása szerint a lezárás november 18-án, vagyis szerdán hajnali négy órakor ér véget. Szerdán reggel tehát már a szokásos úton lehet Pozsonyba autózni a 63-ason.

Nehéz bejutni Pozsonyba, szerda hajnalig tart az útlezárás a 63-as út Rovinka és Pozsonypüspöki közti szakaszán
Fotó: TASR

Aki be akar jutni a fővárosba Somorja irányából, annak két lehetősége van, tájékoztatott az építő cég, a D4/R7 Construction. Az egyik, hogy az autópályát választja, és miután az R7-ről a D4-esre ért, egészen a nemrég megnyitott vereknyei (Interchange Bratislava-Vrakuňa) letérőig hajt. Onnét vagy Pozsonypüspöki vagy Vereknye érintésével juthat be Pozsonyba.

A másik lehetőség, hogy Dunajská Lužnán letérve a nemrég felújított Vinohradnícka utcán keresztül, Pozsonypüspöki érintésével juthat Pozsonyba.

A fővárosból kijutni is csak Pozsonypüspökin keresztül, Dunahidas (Mostová) felé tartva lehet. A Csallóközbe bejutni vagy Dunajská Lužnán keresztül, vagy pedig Csallóközcsütörtökön keresztül lehet.

A lehetséges kerülőutak (Forrás: D4/R7 Construction)

Az utat építő konzorcium szerint ez lesz az utolsó útlezárás a 63-ason a D4-es építése miatt.

- lpj -

Címkék: d4r7, útlezárás